Alexandru Rafila, mesaj teribil pentru români. „Vă dau o veste care mă îngrijorează!”

Alexandru Rafila are o veste care îl îngrijorează teribil. Președintele Societății Române de Microbiologie a transmis un anunț nou privind situația alarmantă cu care se confruntă România în prezent din cauza pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila are veşti extrem de îngrijorătoare, acesta prezentând statisticile europene și nivelul la care se află țara noastră în acest moment.

„Am ajuns într-o situație care mă îngrijorează. Suntem pe primul loc în UE în ceea ce privește această incidență cumulată. Am depășit 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, mai exact 53”, a declarat Alexandru Rafila.

Astfel, state care se confruntau cu o multitudine de cazuri mai mare decât România, la începutul crizei de Covid-19, acum acestea au intrat în zona verde, în ceea ce privește situația epidemiologică.

„Țări care aveau o valoare mai ridicată decât noi, mă refer la Suedia, la Portugalia, au ajuns să aibă valori mai mici decât România”, a precizat reputatul medic.

Dacă în luna martie, Italia a fost primul stat european lovit de explozia de cazuri de Covid-19 și a înregistrat până în prezent circa 30.000 de decese, acum se află pe o poziție mai bună decât România. Alexandru Rafila susține că acest lucru s-a datorat respectării regulilor de către italieni, fiind la pol total opus față de cetățenii români care s-au relaxat prea mult.

„Italia s-a confruntat cu circa 30.000 de decese. În momentul de față, acest indicator, în Italia este 5, o valoare de 10 ori mai mică decât în România. În România a fost o situație ținută sub control și ulterior ne-am relaxat. În Italia, pentru că au suferit foarte tare, au înțeles că trebuie să respecte cele trei măsuri (n.r. – spălat pe mâini, distanțare fizică și purtarea măștii)”, a mai spus Alexandru Rafila. sursa:stiri-abc.net