Am aflat de la un vecină de ce taie colțul buretelui de bucătărie – acum fac mereu asta!

De ceva vreme am observat că prietena mea taie colțul buretelui. Am vizitat-o acum câteva săptămâni și am decis să aflu mai multe despre această metodă interesantă.

Important! Buretele de bucătărie este o sursă de bacterii. Un burete vechi poate conține până la 95% din toate bacteriile din bucătărie.

Asigurați-vă că schimbați buretele de spălat vase cel puțin o dată pe săptămână.

Și câteva sfaturi mai importante:

1. Nu ștergeți niciodată tocătoarele cu buretele de bucătărie. Mai ales după ce ați tăiat carnea! Este mai bine să folosiți șervețele.

2. Spălați și uscați bureții. Într-un mediu umed, microbii și bacteriile se înmulțesc rapid.

3. Cumpărați în avans bureți: schimbați buretele o dată în săptămână.

4. Bureții antibacterieni vor reduce semnificativ numărul de bacterii, iar bucătăria dvs. va fi mai curată!

Dezinfectarea bureților

Metoda 1. În cuptorul cu microunde (doar bureți fără elemente metalice).

Spălați buretele cu detergent sub un jet de apă. Lăsați-l să se înmoaie bine în apă și puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 30-60 de secunde. Este important ca buretele să nu fie uscat.

Metoda 2. Înălbitorul — cel mai bun dezinfectant. Spălați buretele. Pregătiți o soluție din 50 ml de înălbitor la 1 litru de apă și lăsați bureții să se înmoaie bine în această soluție timp de 10-15 minute. Este important ca buretele să fie introdus complet în soluție. După care trebuie spălat foarte atent.

Puteți utiliza bureți conform culorii. Roșu pentru vase, verde pentru suprafețele din bucătărie, galben pentru utilizarea zilnică în gospodărie. Anunțați toți membrii familiei despre această clasificare.

Se pare că ea taie colțul buretelui vechi de vase pentru a-l folosi mai târziu în gospodărie și, astfel încât toți membrii familiei (inclusiv ea însăși) să știe că acest burete nu mai este potrivit pentru spălarea vaselor.

Să utilizați un burete vechi în alte scopuri este destul de comod. Puteți curăța pantofii, șterge praful, picioarele mobilierului.

Înainte de a-l refolosi, este necesar să curățați buretele de resturi alimentare (deși o gospodină bună are întotdeauna un burete curat) și să-l dezinfectați. Prietena mea m-a sfătuit să-l clătesc bine cu săpun antibacterian sau chiar să-l spăl bine cu săpun de rufe și să-l las pentru câteva ore. sursa: fasingur.me