Cod Galben de vânt duminică. Anunțul ANM: 17 grade în Capitală, dar vântul va atinge și 65 km/h

Anunțul ANM pentru 5 aprilie: Cod Galben de vânt în mai multe județe ale țării. În Capitală, meteorologii anunță maxime de 17 grade, însă vântul va atinge și 65 km/h. Ce ne așteptă din partea vremii duminică.

Duminică, 5 aprilie, se strică vremea în mai multe zone ale țării. Deși temperaturile se păstrează în limite normale, este prognozat un cod galben de vânt, care va bate cu putere. Rafalele vor ajunge și la 70-80 km/h. Cum se prezintă vremea pe 5 aprilie:

Cod Galben de vânt în mai multe județe ale țării

Meteorologii au emis atenționare Cod Galben de vânt, valabilă de duminică dimineață până luni seară. Zonele afectate sunt Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, estul Olteniei și Județele Caraș-Severin și Mehedinți. În aceste zone, rafalele de vânt ajung la 70 și 80 de km/h.

Duminică, în intervalul 09.00-21.00, vântul va bate cu viteza cuprinsă între 55 și 70 de km/h. Meteorologii ANM anunță pentru 5 aprilie:

„Pe parcursul zilei de duminică (5 aprilie) vântul se va intensifica treptat în Muntenia, Dobrogea, sud-vestul Moldovei, precum și în estul Olteniei, iar la rafală se vor atinge viteze cuprinse, în general, între 55 și 70 km/h.”

Codul Galben de vânt se menține și luni, 6 aprilie

„În intervalul menționat, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de până la 55…60 km/h în județul Constanța și estul județului Tulcea și de 75…80 km/h în zona montană și submontană a județelor Caraș-Severin și Mehedinți”, anunță specialiștii ANM.

Meteorologii spun și că intensificările vântului se vor resimți și în zonele din afara Codului Galbe, dar pe arii mai restrânse, pentru intervale mai scurte de timp și la viteze mai reduse.

Vânt puternic și în Capitală

Nici Bucureștiul nu scapă de intemperiile vremii. Duminică, 5 aprilie, în București, va fi o vreme în general plăcută, cu temperaturi normale pentru această perioadă, cu maxime de 17 grade. Însă vântul va avea viteze de până la 65 de kilometri pe oră, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Spre noapte, vântul va slăbi în intensitate, cerul rămâne senin. Duminică noapte, temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

Și pentru luni, ANM anunță vreme în general frumoasă, cu cer senin. „Temperatura maximă va fi de 16…17 grade”, arată ANM. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…50 km/h.

sursa