Cum a ajuns Raed Arafat în România. A povestit și de ce nu s-a căsătorit

Raed Arafat este unul din oamenii momentului în România. Trecutul său este unul plin de evenimente, s-a născut în Siria, a crescut în Cisiordania, iar la 16 ani a emigrat în România. Cum arată întregul său parcurs profesional și personal de la venirea sa în România?

Raed Arafat, discret cu privire la viața sa privată. De ce nu are familie?

Raed Arafat, actualul șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) s-a mutat în România în perioada cât era adolescent, la vârsta de 16 ani, unde a studiat ulterior medicina, în cadrul Universității de profil Iuliu Hațieganu din Cluj.

Cea mai mare realizare pentru România constituită de medicul Raed Arafat este fondarea Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, SMURD, în septembrie 1990, un centru asemănător celor alte țări din Uniunea Europeană, alcătuit dintr-un echipaj de medici specializați în oferirea unor manevre de urgență imediată, dar și de personal specializat în descarcerare.

Viața profesională a lui Raed Arafat a fost permanent plină de evenimente, motiv pentru care actualul secretar de stat al MAI nu s-a concentrat pe viața personală. Raed Rafat nu are familie, nu are copii, iar explicația a oferit-o în trecut, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt o mie de răspunsuri care se pot da, dar uite așa, simplu: pentru că era imposibil să combin lucrul pe care eu l-am făcut ani de zile cu o viață personală care să fie dedicată unei familii.

Nu poți să ai familie și să ai în același timp o muncă în care ești implicat 24 din 24, la maxim. Asta e părerea mea, plus că nu s-a întâmplat. La noi în familie, tatăl meu a fost însurat la 47-48 de ani. Suntem doi frați și o soră. Fratele a fost subinginer, iar sora este medic. Eu am mers după pasiune, după muncă și după dedicare totală la această activitate. Un concediu adevărat am avut ultima dată în 2004”, a declarat Raed Arafat.

sursa