Extratereștrii ne transmit un mesaj? Semnalul audio misterios care vine periodic din spațiul cosmic

În vara lui 2020, astronomii au perceput o explozie radio rapidă (FRB), FRB 121102, care se repetă într-un model regulat, ce venea de undeva din spațiu. A fost doar a doua oară când au auzit o asemenea explozie radio cu un model distinctiv. Prima dată a fost în februarie 2020.

FRB-urile sunt impulsuri radio care variază în lungime între o fracțiune de milisecundă și câteva milisecunde. Oamenii de știință încă nu sunt siguri de ce există sau ce sunt. Sursa acestui FRB special este o galaxie pitică aflată la mai mult de 3 miliarde de ani lumină distanță.

În iunie, un studiu publicat în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, a teoretizat că FRB 121102 se repetă la fiecare 157 de zile pe baza datelor acumulate pe o perioadă de cinci ani. Echipa a prezis că va detecta FRB 121102 în iulie sau august 2020. Și exact asta s-a întâmplat.

Un nou studiu a confirmat că FRB 121102 a început din nou și că are periodicitate similară: 161 ± 5 zile. Noile date confirmă teoriile anterioare FRB 121102 trimite o explozie radio repetată; în al doilea rând, permite oamenilor de știință să-i prezică activitatea și să o studieze mai eficient, putând învăța mai multe despre originile sale.

Ar putea fi extratereștri? Probabil ca nu. „Cred că vom elabora o explicație naturală pentru aceste evenimente, dar îmi place să păstrez o minte deschisă și să urmez unde mă duc dovezile”, a spus Adam Deller, astrofizician la Universitatea de Tehnologie Swinburne.

Kaustubh Rajwade, cel care a condus cercetările din primul studiu, consideră că ar putea fi o stea de neutroni.

„Pe baza duratelor scurte și a luminozităților ridicate ale exploziei în sine, o presupunere bună ar fi o stea de neutroni cu un câmp magnetic foarte mare”, a spus el. sursa:simpaticul.ro