Florin Cîțu, despre vacanțele românilor în vara 2021: „Vrem ca toţi românii să-şi poată petrece concediul în ţară”

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre vacanțele românilor în vara 2021. Acesta este foarte încrezător că vor fi găsite soluții pentru redeschiderea industriei ospitalității pentru ca românii să își poată petrece concediul în țară în condiții de siguranță sanitară.

Premierul României a declarat că lumea poate reveni la normalitate doar dacă se atinge un anumit prag de imunizare a populației. În opinia acestuia, data când lucrurile vor intra pe un făgaș normal în țară este 1 iunie 2021.

Florin Cîțu, despre vacanțele românilor în vara 2021

Ieri, după întâlnirea cu reprezentanții hotelurilor și restaurantelor,  Florin Cîțu a făcut unele declarații în care a vorbit despre vacanțele românilor cât și despre campania de vaccinare care, în opinia acestuia, este singura șansă ca România să revină la normalitate.  El a zis că își dorește ca românii să-și poată petrece concediul în țară.

„Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie”, a adăugat şeful Guvernului.

Acesta a spus că întâlnirea a decurs foarte bine, iar autoritățile cât și reprezentanții HoReCa caută soluții pentru a redeschide în condiții de siguranță industria ospitalității.

”Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România. Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară.

Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Vă fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice. Calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susţinut campania de vaccinare anti-COVID-19”, afirmat marţi Florin Cîţu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României. sursa:bzi.ro