Mihai, un șofer de TIR, a murit lângă cabină în mijlocul unei autostrăzi. Gestul eroic de care italienii au rămas impresionați

Mihai s-a stins din viață într-un mod tragic, în mijlocul unei autostrăzi din Italia.

Mihai avea 46 de ani și era șofer pe TIR. Românul și-a găsit sfârșitul când nimeni nu se aștepta. Bărbatul a murit lângă cabina TIR-ului pe care-l conducea, în cursul zilei de luni, pe o autostradă din Italia. Mihai a simțit că i se face rău, iar cu ultimele puteri  a tras de volan și a scos camionul în décor. Românul și-a dat ultima suflare, însă înainte a avut grijă să evite o tragedie. Presa din Italia a scris despre faptul că românul de 46 de ani a acționat precum un erou, făcând cu ultimele puteri o manevră care a salvat numeroase vieți, scrie quibrescia.it.

Tragedia a avut loc la începutul acestei săptămâni, luni, în jurul orei 13.00, pe A21, langa Cremona. Mihai a salvat viața altor participanți la trafic, în momentul în care a reușit să scoată TIR-ul de pe autostradă.

Italienii spune despre român că este un EROU

Mihai a reușit să scoată Tir-ul de pe autostradă și să oprească lângă balustrada care separă sensurile de mers, a apucat să coboare din cabină și s-a prăbușit la pământ. Alți participanți la trafic au văzut tot ce s-a întâmplat și au sărit imediat să-l salveze pe bărbat. Oamenii au sesizat autoritățile, iar echipaje medicale s-au deplasat la fața locului. Din nefericire, medicii chemați la fața locului au constatat că Mihai era deja mort, după un infarct care i-a fost fatal. Ilie Matei, ”Omul șoselelor”, a scris despre gestul eroic făcut de Mihai, într-o postare pe Facebook.

Și da, ultimul lui gest a fost eroic. A scos camionul in afara carosabilului pentru a evita o tragedie mult mai mare, apoi a decedat langa fierul ce ii fusese partener de drum pana la final. Astia sunt soferii profesinisti romani, dedicati pana in ultimul moment! Aproape zilnic mor de-ai nostri ca si soldatii intr-un razboi cu un inamic nevazut. Stresul, oboseala sunt principalele cauze ce duc la disparitia zilnica a oamenilor ce isi castiga existenta de pe urma unui volan. (…) Suntem raspunzatori permanent de viata noastră si a celor din jurul nostru si cu un singur gest gresit putem provoca tragedii de neimaginat. Aici pe sosea, orice greseala se plateste, orice semn de slabiciune te poate ucide, orice gest iresponsabil poate distruge multe familii. De astazi suntem mai puțini cu unul. Unul ce a fost responsabil pana la final”, a scris Ilie Matei.

sursa – Observator News