Nu știți ce să faceți cu încălțămintea care vă strânge? Iată 5 sfaturi de la cizmar!

Se întâmplă uneori că veniți în magazin, alegeți un model de încălțăminte care vă place și îl probați. Și totul pare bine! Cumpărați perechea, plus că este și la reducere! Iar când vă întoarceți acasă înțelegeți că pantofii vă strâng și nu-i veți putea purta.

Dacă aveți pe raft o astfel de pereche de încălțăminte care se prăfuiește, deoarece nu o puteți purta fără disconfort, atunci aceste sfaturi de la cizmar vă vor fi utile. Vă vot ajuta să lărgiți încălțămintea care vă strânge.

SFATUL NR.1

Ungeți suprafața interioară a pantofilor cu alcool. Încălțați o pereche de șosete, apoi pantofii. Dacă nu puteți merge, pur și simplu stați în ei timp de 2 ore. Această procedură va înmuia zonele aspre și dumneavoastră veți putea încălța pantofii preferați.

SFATUL NR.2

Încălțați șosete din bumbac deasupra pantofilor. Porniți uscătorul de păr, setând regimul fierbinte, și îndreptați-l spre încălțăminte timp de 20 de minute. Aerul fierbinte va înmuia pantofii.

SFATUL NR.3

Ca să lărgiți încălțămintea din dermatină (această variantă se potrivește și pentru piele), o ungeți cu ulei de ricin la exterior, iar partea interioară cu parafină. Puteți folosi o lumânare obișnuită. Lăsați pantofii peste noapte și curățați-i dimineața.

SFATUL NR.4

Umeziți câteva ziare, mototoliți-le și îndesați-le în pantofi. Lăsați încălțămintea pentru 24 de ore, numai nici într-un caz nu o puneți lângă o sursă de căldură! Desigur, această metodă este de modă veche, dar este cu adevărat eficientă.

SFATUL NR.5

Această metodă este cea mai eficientă. Luați o pungă din plastic, turnați în ea apa și o puneți în încălțăminte. Apoi o dați la congelator împreună cu încălțămintea, să se congeleze.

Apoi scoateți pantofii și așteptați până apa se va decongela în mod natural.

Încercați neapărat aceste metode. Una din ele cu siguranță vă va ajuta să lărgiți încălțămintea și veți scăpa pentru totdeauna de bătături și disconfort.

Spor la treabă!

sursa