O vârstnică bolnavă de COVID-19, căzută în faţa Spitalului Universitar din București. La ce umilințe a fost supusă

O vârstnică bolnavă de COVID-19 a fost lăsată căzută în faţa Spitalului Universitar din București, acolo unde a fost găsită de către rude. Bătrână avea o lovitură puternică la cap și era lăsată să zacă în afara unității medicale. Filmul tragic nu se oprește însă aici.

Femeia a fost adusă din greșeală la Spitalului Universitar din București, care nu este suport COVID.

O vârstnică bolnavă de COVID-19, căzută în faţa Spitalului Universitar din București

Toată isprava a fost povestită de fiica bătrânei într-o postare pe pagina personală de Facebook. Mama sa bolnavă de COVID-19, s-a simţit rău, motiv pentru care familia a solicitat o ambulanţă care să o transporte la un spital.

O greșeală a dus la situația ce avea să urmeze. Femeia a  fost transportată la Spitalul Universitar din Bucureşti, spital care nu este suport COVID.

„Deoarece mama se simțea din ce în ce mai rău după 3 zile de tratament, urmând procedurile legale în vigoare și la îndrumarea medicului de familie (mama este cardiacă), am solicitat trimiterea unei ambulanțe Covid în vederea evaluării.

Ambulanța a venit în cca 1h dar, dintr-o regretabilă eroare ce nu ne aparține, a dus pacienta la Spitalul Universitar, ce nu este spital suport Covid. După multe certuri și parlamentari avute telefonic (…), discuții în care am solicitat inclusiv transferul ei la o unitate spitaliceasca suport Covid (mi s-a răspuns impertinent și urlând la mine, de parca aș fi adus-o eu: „ce facem doamnă, ne batem joc de banii contribuabililor?”).

În jurul orei 18,30 am discutat telefonic cu o persoană din spital ce mi-a spus că îi fac externarea și trebuie să ne deplasăm să o luăm.

“Am găsit-o prăbușită pe calea de acces ambulanțe”

Am întrebat nedumerită dacă este ok, știind că transportul unui pacient Covid pozitiv nu se face decât cu ambulanța. Mi-au zis să vin să o iau cu mașina personală.

Am găsit-o prăbușită pe calea de acces ambulanțe situată în fața UPU Spital Universitar, după gardul de protecție, la cca 20 m de acesta (probabil a ametit și s-a împiedicat; are 74 ani și era dezhidratata).

Acolo am găsit-o eu, printre ambulanțe și oameni sănătoși, ce nu aveau nici cea mai vagă idee că circulă pe lângă un bolnav pozitiv Sars Cov 2, externarea ei de personalul Spitalului Universitar fară urmărirea procedurilor specifice Sars Cov 2 și fară urmărirea bolnavei în vederea asigurării că a fost luata în condiții sigure de aparținător, fiind un pericol la sănătatea celorlalte persoane aflate în proximitatea locației descrise mai sus.

În urma prăbușirii s-a lovit la cap și au reinternat-o pentru investigații suplimentare (CT, ecografie) după ce am făcut scandal și am amenințat că le chem la poarta toate posturile TV”, a scris Tudor Cristina în postarea de pe Facebook.

Bătrâna ar fi fost supusă la mai multe umilințe

Fiica bătrânei a acuzat că mama să a fost umilită în perioada în care s-a aflat în spitalul din Bucureşti.

„Pe perioada internării a fost sistematic umilita de cadrele medicale, ținută pe un scaun, urlandu-se în permanenta la ea; nu i s-a dat nici macar un pahar cu apa în vederea luării tratamentului specific cardiacilor, din același motiv fiind în imposibilitatea de a-și lua tratamentul specific Covid, prescris de medicul de familie. Ambele scheme de tratament se aflau în bagajul personal aflat în posesia ei însă personalul medical nu i-a dat 1 pahar cu apa în intervalul orar 14,00 – 19,00, în condițiile în care ea era deja dezhidratata având febra mare de duminica”, a mai scris femeia.

sursa