Vremea în București și cele mai importante orașe. Prognoza ANM pentru 20 noiembrie. Temperaturile scad considerabil și vin ninsorile

Vremea a fost destul de bună în ultima perioadă și, până zilele trecute, au fost identificate temepr aturi mult mai mari decât cele normale pentru acest interval. Cu toate acestea, vremea a început să se schimbe, au apărut ploile și temperaturile au scăzut. Totuși, din 20 octombrie se va resimți o răcire semnificativă. Mai mult, meteorologiiau emis o avertizare de ninsoare, valabilă două zile.

Cum va fi vremea în București. Prognoza meteo 20 noiembrie pentru toată țara

Conform ultimelor informații oferite de meteorologi, pe 20 noiembrie, în vestul, nordul și centrul țării, vremea se va răci considerabil. Cerul va fi mai mult înnorat și sunt așteptate precipitații pe parcursul întregii zile. Spre seară, în unele zone, precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, cu ploi slabe și burniță, izolat în prima parte a intervalului, iar noaptea, local. Temperaturile vor scădea semnificativ. Cele mai ridicate valori vor fi identificate în sud, cuprinse între 4 și 11 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. În plus, în zonele joase este așteptată ceața densă.

Meteorologii au transmis, joi, o informare de ninsori, lapoviță și vânt puternic, care intră în vigoare vineri la prânz, respectiv la ora 12.00 și este valabilă până sâmbătă, la ora 17.00. În acest interval, vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului. Cel mai consistent strat de zăpadă se va depune în Carpații Meridionali.

Vântul va sufla cu viteze de până la 40 – 50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60 – 70 km/h. Din acest motiv, zăpada va fi viscolită.

În București, ceru va fi variabil. Va ploua mai mult pe timpul nopții, cerul va fi înnorat, iar temperaturile maxime vor fi de 10-11 grade Celsius, iar cele minime de 4-5 grade Celsius. Dimineață va fi ceață.

sursa