10 SIMPTOME care iti arata ca ai GLICEMIA crescuta si 10 ALIMENTE care o reduc !

Glicemia reprezintă nivelul de glucoză din sânge. O creștere a acestuia duce la hiperglicemie, care este caracterizată prin o concentrație anormal de mare de glucoză în sânge. Conform specialiștilor, hiperglicemia nu duce la consecințe grave pe termen scurt atâta timp cât nu depășește 5g/l, dar poate fi deosebit de daunătoare pentru sănătatea pe termen lung, punând în pericol chiar viața celor care suferă de această afecțiune.

Diagnosticul de diabet se pune atunci când glicemia este peste 7 mmol/l sau 1,26 g/l. Principalele cauze ale hiperglicemiei sunt o dietă bogată în carbohidrați, lipsa activității fizice, tratamentul necorespunzător pentru controlul diabetului, stresul și administrarea anumitor medicamente care favorizează creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Uneori, oamenii se trezesc cu un nivel ridicat de zahăr în sânge, chiar dacă acesta era stabil la culcare. Acest lucru se datorează fenomenului numit „zorii”, care este caracterizat prin eliberarea de cortizol și adrenalina spre sfârșitul nopții pentru a pregăti organismul pentru trezire. Acești doi hormoni promovează eliberarea de glucoză de către ficat, ceea ce poate duce în cele din urmă la creșterea glicemiei la trezire.

Principalele simptome ale hiperglicemiei sunt setea intensă, durerile de cap frecvente, tulburările nervoase, tulburările de somn, vederea încețoșată, oboseala inexplicabilă, pierderea bruscă în greutate, tulburările digestive (constipație sau diaree cronică), vindecarea lentă a ranilor și a rănilor, nevoia frecventă de a urina, probleme cu rinichii, disfuncția erectilă, mâncărimea, pielea uscată, infectiile pielii și infecțiile vaginale frecvente.

Pentru a controla glicemia și a avea grijă de sănătatea ta, este indicat să optezi pentru o dietă sănătoasă și să favorizezi alimente precum pâinea integrală și de orz, quinoa, leguminoase (linte, naut, fasole albă, fasole verde), legume (în special cele verzi, precum broccoli), fructe (sărace în fructoză), cartofi dulci cu coaja albă, teci de in, semințe de chia și de canepă, alune, lapte de migdale și scorțișoară.

Pentru a combate hiperglicemia, este important sa se consume alimente cu un indice glicemic scazut. Aceasta valoare a fost dezvoltata de profesorul Jennie Brand-Miller. Cu toate ca utilizarea indicelui glicemic este contestata de unii medici, deoarece exista limite in utilizarea lui, este totusi considerat de incredere conform expertilor. scrie viewtrustednews.com

Cum putem preveni hiperglicemia? Pentru a preveni hiperglicemia, este important sa reducem consumul de alimente care cresc nivelul de zahar din sange, cum ar fi: bauturile dulci, fursecurile dulci, cartofii albi, faina, cerealele zaharoase sau pe baza de orez.

In cele din urma, pentru a evita cresterea glicemiei si scaderea nivelului de zahar din sange, iata cateva sfaturi pe care le putem adopta zilnic:

  • Sa optam pentru o dieta sanatoasa, care contine fibre, nutrienti, vitamine si minerale
  • Sa monitorizam consumul de fructe bogate in fructoza
  • Sa evitam consumul de zaharuri rapide si grasimi saturate
  • Sa practicam activitate fizica regulata
  • Sa mentinem o greutate sanatoasa
  • Sa ne verificam glicemia in mod regulat

Hiperglicemia poate fi controlata daca pacientul respecta prescriptiile medicului si tine o dieta echilibrata.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).