3 tehnici tradiționale japoneze pentru a avea o piele ce pare cu 20 de ani mai tânără

Femeile din Japonia sunt recunoscute în întreaga lume pentru tenul lor porțelan. În ciuda influenței genetice evidente și a atenției obsesive acordate protejării pielii împotriva soarelui, există secrete încorporate în tradiția cosmetică japoneză care, fără îndoială, contribuie la aspectul lor tânăr.

Îngrijirea adecvată a pielii reprezintă o componentă esențială în prevenirea ridurilor și a petelor. Așa cum procedează japonezii, ar trebui și noi să ne protejăm fața de expunerea prelungită la soare, aplicând cremă de protecție solară pe tot parcursul anului.

Curățarea feței în profunzime în fiecare seară, urmată de hidratare, menține pielea sănătoasă și hrănită. Alătură-ți rutinei tale zilnice de frumusețe una dintre cele trei tehnici tradiționale japoneze de îngrijire a pielii următoare.

Ceaiul verde pentru combaterea inflamațiilor și a umflăturilor pielii Deși celebra pentru alte beneficii, această băutură poate fi folosită și în îngrijirea pielii. Ceaiul verde este încărcat de polifenoli, ce contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel apariția ridurilor și a petelor, și reducând inflamația pielii.

Amestecă 200 ml de ceai verde cu 50 de grame de fulgi de ovăz măcinați, o lingură de ulei de avocado și zece picături de suc de lămâie.

Aplică amestecul pe fața curățată și lasă-l să acționeze timp de 15 minute înainte de a-ți spăla fața în mod obișnuit și de a o hidrata.

Apa de orez pentru diminuarea petelor și a ridurilor pielii Apa de orez, simplu de pregătit și aplicat, reprezintă poate cel mai prețios secret al frumuseții japoneze. Datorită conținutului său bogat în antioxidanți, aceasta iluminează pielea și atenuează petele cauzate de expunerea la soare.

Apa de orez se dovedește eficientă și în combaterea ridurilor, a liniilor fine și a flaccidității. Mineralele sale stimulează circulația sângelui și rejuvenarea feței.

Fierbe 250 de grame de orez în jumătate de litru de apă pentru câteva minute. Strecoară lichidul și lasă-l să se răcească înainte de a-l aplica pe față și lăsa să acționeze timp de 25 de minute.

Sare de mare pentru exfolierea celulelor moarte ale pielii Sarea reprezintă un exfoliant natural excelent, eficient în eliminarea impurităților, hidratarea și rejuvenarea pielii. Prin îndepărtarea celulelor moarte, se stimulează regenerarea celulelor noi, lăsând fața noastră cu un aspect tânăr și radiant.

Amestecă două lingurițe de sare de mare cu puțină smântână și aplică pe fața uscată, masând ușor în mișcări circulare. Lasă amestecul să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă călduță. scrie oracolul.net

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri