6 semne ale ACCIDENTULUI vascular CEREBRAL pe care unii cetateni le ignora

Accidentul vascular cerebral poate afecta orice persoana, indiferent de varsta, dar este mai frecvent intalnit la persoanele in varsta de peste 60 de ani. Recuperarea dupa un astfel de eveniment dureaza mult timp si de multe ori este incompleta.

Este important sa acordati ajutor cat mai rapid in cazul aparitiei unor semne de avertizare ale unui accident vascular cerebral. Exista sase simptome de accident vascular cerebral acut, care sunt adesea ignorate.

  1. Probleme de vedere Daca vederea incepe sa se dubleze sau apare ceata, nu este cazul sa presupuneti ca acestea sunt simptome ale oboselii sau varstei inaintate. Aceste probleme sunt adesea cauzate de blocarea vaselor de sange in timpul unui accident vascular cerebral, ceea ce reduce fluxul de oxigen la nivelul ochilor.
  2. Amorteala bratului Daca simtiti amorteala in brat sau picior, nu presupuneti ca este doar o simpla presiune asupra nervilor. Daca acest sentiment nu dispare in cateva minute, ar trebui sa solicitati asistenta medicala, deoarece poate fi un semn al unui accident vascular cerebral.
  3. Tulburari de vorbire Schimbarile bruste in vorbire pot fi cauzate de medicamente sau pot fi un simptom al unui accident vascular cerebral. Daca nu ati luat medicamente si observati o schimbare brusca in vorbire, ar trebui sa cautati imediat ajutor medical.
  4. Pierderea coordonarii Daca observati o pierdere a coordonarii sau ameteala brusca si nu consumati alcool, ar trebui sa cereti ajutor medical imediat. scrie viewtrustednews.com
  5. Uitarea Este normal sa uitati lucruri de la timp la timp, dar daca observati o pierdere semnificativa a memoriei sau nu va puteti aminti cuvinte pe care le utilizati frecvent, trebuie sa solicitati ajutor medical.
  6. Dureri de cap Migrenele pot fi confundate cu simptomele unui accident vascular cerebral, dar daca experimentati dureri de cap neobisnuite si sunt insotite de alte simptome, ar trebui sa cautati imediat asistenta medicala.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri