Această supă tradițională cunoscută sub numele de „Supa lui Hipocrate” are multiple beneficii pentru sănătate, precum detoxifierea organismului, susținerea procesului de slăbire și ameliorarea unor afecțiuni grave.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Supa lui Hipocrate este o supă extrem de bogată în potasiu inventată de cel mai vestit medic al Greciei antice, preluată și recomandată pacienților săi de către Dr. Max Gerson, un medic german ce a practicat în SUA.

Gerson afirma că organismul se umple de sodiu prin fertilizanți, insecticide, erbicide și alte chimicale. Nu doar că se umple de sodiu dar de asemenea scade conținutul de potasiu din organism chestiune care schimbă metabolismul celulelor corpului cauzând cancer.

Evident dacă singura cauză a cancerului este un teoretic dezechilibrul între sodiul și potasiul din organism, soluția este reechilibrarea dintre aceste două substanțe.

Dr. Max Gerson este de părere că nu puteți vindeca organismul dacă nu-l supuneți unei cure de detoxifiere, iar supa aceasta are un asemenea rol.

Ingrediente: O rădăcină de țelină de mărime medie, o rădăcină de pătrunjel de mărime medie, usturoi după gust 4 cepe medii În jur de 700 de grame de roșii, jumătate de kilogram de cartofi, puțin pătrunjel

Mod de preparare: Nu decojiți legumele, spălați-le foarte bine, tocați-le mărunt, lăsați-le la fiert, la foc mic, timp de două ore, într-o oală din inox. Apa folosită pentru fiert trebuie să fie apă pură, de izvor.

Dați supa printr-un blender în porții mici. Păstrați la frigider, dar nu mai mult de două zile. Cantitatea de apă pe care o folosiți la fiert trebuie să varieze în funcție de consistența dorită.

Consistența finală recomandată de mine este cea a unei supe creme. Lăsați la frigider timp de două zile. De fiecare dată când o consumați, încălziți-o!

Acest preparat este folosit intens în terapia Gerson, cunoscută drept terapia folosită în cazul bolnavilor de cancer, care ajută la purificarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repară celulele și le ajută să redevină funcționale.

Această supă are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății (ajută la digestie, este bogată în fibre, stimulează absorbția vitaminelor și mineralelor).

Istorie: Această rețetă de supă pe bază de legume datează de pe vremea lui Hipocrate – considerat părintele medicinei, care a trăit cu 550 de ani înainte de Hristos. Conform practicilor sale, pacienții suferinzi de boli cronice trebuie mai întâi de toate detoxifiați, adică curățați de toxine.

Hipocrate folosea această supă și clisme. Deși seamănă cu supele “cu de toate” preparate de străbunicii noștri, secretul este fierberea legumelor în coajă. Supa este nu doar foarte nutritivă, ci și gustoasă și dietetică depotrivă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri