Luați o lingură din aceasta înainte de culcare pentru a spăla toxinele intestinale și hepatice în timp ce dormiți
Usturoiul este, fără îndoială, una dintre cele mai utilizate legume din lume. În principal datorită gustului său unic și delicios, dar și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Usturoiul a fost folosit în toată lumea de mii de ani. Înregistrările indică faptul că usturoiul era folosit când au fost construite piramidele din Giza, acum aproximativ 5.000 de ani.
Richard S. Rivlin a scris în Journal of Nutrition că medicul antic grec Hipocrate (circa 460-370 î.Hr.), cunoscut astăzi drept „părintele medicinei occidentale”, a prescris usturoiul pentru o gamă largă de afecțiuni și boli. Hipocrate a încurajat utilizarea usturoiului pentru tratarea problemelor respiratorii, a paraziților, a digestiei proaste și a oboselii.
Sportivilor olimpici inițiali din Grecia Antică li s-a dat usturoi – posibil cel mai timpuriu exemplu de agenți de „îmbunătățire a performanței” utilizați în sport. Din Egiptul Antic, usturoiul s-a răspândit în civilizațiile antice avansate ale Văii Indusului (Pakistanul și vestul Indiei de astăzi). De acolo, și-a făcut drum spre China.”
Usturoiul este plin de minerale precum fier, calciu, cupru, fosfor, potasiu și mangan, vitaminele A, complexul B și C, uleiuri esențiale aminoacizi, glicozide și oligominerale esențiale unice precum seleniul, germaniul și telurul.
Usturoiul este, de asemenea, plin de un antioxidant numit allium, plus alți 12 antioxidanți.
Prin urmare, are caracteristici antimicrobiene puternice care îl fac excelent împotriva bacteriilor, virușilor, ciupercilor, paraziților intestinali, drojdiei etc. Ne întărește sistemul imunitar, iar conținutul ridicat de antioxidanți previne deteriorarea radicalilor liberi.
Consumul regulat de usturoi vă va ajuta să obțineți următoarele beneficii:
– Combate diabetul: un cățel de usturoi pe zi te va ajuta să controlezi glicemia.
-Encefalita: Se știe că usturoiul vindecă eficient encefalita.
Combate infecțiile fungice: Sucul de usturoi crud luat pe cale orală combate cu succes infecțiile fungice.
Ameliorarea hipertensiunii arteriale: usturoiul purifică depozitele arteriale și, prin urmare, reglează tensiunea arterială.
Combate ulcerul peptic: usturoiul oprește epifitele stomacale bacteriene care duc la ulcer peptic.
Folosit ca anticoagulant: usturoiul este un aliment simplu și eficient pentru subțierea sângelui, care poate preveni tromboza: blocarea fluxului sanguin de către cheaguri.
Combate răceala: usturoiul este un antibiotic puternic care ușurează congestia și ameliorează simptomele răcelii comune.
Toxicitate: Compușii de sulf ai usturoiului detoxifiază sângele.
Balonare: usturoiul ameliorează gazele din stomac.
Colesterol bun: Sucul de usturoi reduce oxidarea colesterolului din sânge și acumularea de placă în artere, reducând riscurile de boli de inimă.
Alte utilizări ale acestei plante fantastice:
Tratamentul febrei, tusei, durerilor de cap, durerilor de stomac, congestiei sinusurilor, gutei, durerilor articulare, hemoroizilor, astmului, bronșitei, dificultății de respirație, scăderea zahărului din sânge, mușcăturile de șarpe, diareea și diareea cu sânge, tuberculoza, urină cu sânge, nas și gât cu infecție, tuse convulsivă, sensibilitate dentară, inflamație a stomacului (gastrită), pecingine a scalpului și o boală cu transmitere sexuală numită tricomoniază vaginală. De asemenea, este folosit pentru combaterea stresului și a oboselii.
Unii oameni își aplică ulei de usturoi pe piele sau pe unghii pentru a trata infecțiile fungice, negii și bătăturile. De asemenea, se aplică pe piele pentru căderea părului și afte.”
Puteți adăuga suc de usturoi în rețetele preferate de sucuri sau îl puteți consuma și crud zilnic. Rețineți, evitați să-l mâncați pe stomacul gol, deoarece poate fi greu pentru stomac. Nu consumați mai mult de doi căței pe zi, deoarece este o plantă medicinală foarte puternică.
Înainte de culcare, puteți tăia mărunt un cățel de usturoi și îl lăsați expus la aer timp de câteva minute pentru a elibera enzima aliinaza, apoi îl înghițiți cu apă caldă. Pentru gust, puteți adăuga și miere organică. Îți va detoxifica corpul, luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor, poate preveni cancerul și ajută la digestie.
Elementele sulfuroase din usturoi vor ajuta la detoxifierea ficatului și a sângelui, precum și a altor metale grele care vor fi eliminate a doua zi. Dacă doriți să evitați gustul de usturoi din gură, înghițiți-l fără a-l mesteca.
Când te trezești a doua zi, bea un pahar mare cu apă caldă. Mirosul neplăcut și puternic de usturoi al primului scaun va fi un semn al eliminării tuturor substanțelor dăunătoare din organism.