Ai perne pătate de transpirație? Iată trucul secret pentru a le curăța în doar 2 minute!

Menținerea igienei lenjeriei de pat este esențială pentru asigurarea unui somn odihnitor. În timp ce este recomandat să schimbați cearșafurile săptămânal, pernele necesită curățare cel puțin o dată la șase luni. Acestea devin adesea adăposturi pentru bacterii și acarieni, așadar, înlocuirea lor la fiecare trei ani este indicată.

Cum să scapi de petele de transpirație de pe perne?

Fluidelor corporale care pătrund zilnic în materialul pernelor li se datorează îngălbenirea acestora. Un truc simplu și eficient te va ajuta să ai perne curate, albe și plăcut mirositoare.

Amestec de ulei de arbore de ceai și bicarbonat de sodiu pentru albierea pernelor

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a înlătura petele galbene de pe perne implică combinația a două ingrediente esențiale: bicarbonatul de sodiu și uleiul esențial de arbore de ceai. Bicarbonatul de sodiu va curăța și va îndepărta petele persistente de pe țesături, în timp ce uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți dezinfectante profunde. Pentru a aplica acest truc, amestecă 100 g de bicarbonat de sodiu cu o lingură de ulei esențial într-un recipient, apoi aplică amestecul pe pernă. Lasă să acționeze aproximativ 45 de minute și, după acest interval, freacă cu fermitate suprafața țesăturii înainte de a pune perna în mașina de spălat.

Pe lângă sfatul anterior, există și alte soluții de luat în considerare pentru menținerea și reînvierea culorii albe a pernelor. Indiferent de ingredientul ales pentru spălare, verifică întotdeauna eticheta produselor textile.

Curățarea pernelor cu amestec de peroxid de hidrogen și lămâie

Un alt truc pentru curățarea și albierea pernelor îngălbenite implică amestecarea sucului de lămâie cu peroxid de hidrogen. Înmoaie pernele într-o cantitate mare de apă caldă, apoi adaugă sucul de la 10 lămâi și dublează această cantitate cu peroxid de hidrogen. Precum peroxidul de hidrogen este utilizat în deschiderea culorii părului, el va avea un efect similar asupra țesăturilor pernei. Sucul de lămâie aduce proprietăți puternice de albire și dezinfectare. De asemenea, lasă un miros dulce de citrice pe pernă.

Curăță pernele îngălbenite cu percarbonat de sodiu

La fel ca bicarbonatul de sodiu, percarbonatul de sodiu ajută la albirea pernelor pătate de transpirație. Adaugă jumătate de cană din acest detergent în rufele obișnuite, în compartimentul mașinii de spălat dedicat acestei funcții. Această pulbere albă este un excelent agent de albire, completând acțiunea detergentului și albiind pernele, eliminând mirosurile neplăcute ale transpirației.

Ca rezumat, există numeroase modalități de a elimina petele de transpirație de pe perne. Pentru a preveni formarea acestor pete, poți folosi o protecție pentru perne, pe care să o așezi între pernă și fața de pernă. Aceasta va oferi o protecție suplimentară pernei tale, menținând-o curată și albă.

Sursa: fabricatinromania

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri