Dacă doriți să vă albiți pernele și saltelele fără a utiliza înălbitor, există două metode sigure pe care le puteți încerca:

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Praful, celulele moarte și transpirația sunt doar câțiva dintre factorii care pot afecta calitatea lenjeriei de pat. Pe lângă crearea unui mediu propice pentru proliferarea acarienilor responsabili de alergii, astm sau probleme ale pielii, aceștia pot duce și la apariția unor pete inestetice de culoare galbuie. Cu toate acestea, există câteva sfaturi eficiente pentru a albi pernele și saltelele fără a fi nevoie de înălbitor.

Un pat curat și răcoros este o condiție prealabilă pentru a avea un somn odihnitor. Este esențial să vă schimbați regulat lenjeria de pat pentru a vă bucura de confortul necesar. Iată două metode eficiente pentru a albi pernele și salteaua.

Cum să albiți pernele ingălbenite: Cu siguranță ați observat că în timp pernele tind să-și schimbe culoarea. Albul lor strălucitor se transformă treptat într-un ton galbui pe măsură ce transpirația și sudoarea pătrund în țesătură în timpul somnului. Rezultatul sunt pete inestetice care par imposibil de îndepărtat. Cu toate acestea, există o soluție simplă pentru a le readuce albul complet.

Iată ce aveți nevoie pentru a crea propriul produs de îndepărtare a petelor:

  • Sucul de la 5 lamai
  • 250 ml peroxid de hidrogen
  • 200 de grame de detergent
  • 125 de grame de cristale de borax sau bicarbonat de sodiu
  • 200 de grame de detergent pentru mașina de spălat vase
  • 3 litri de apă

Cum să procedați:

  1. Începeți prin amestecarea peroxidului de hidrogen, sucului de lămâie și a celor 3 litri de apă într-un recipient mare.
  2. Scoateți perna sau husa de protecție și înmuiați-le în amestecul pregătit, lăsându-le să acționeze timp de o oră.
  3. După ce a trecut această perioadă, amestecați detergentul, lichidul de spălat vase și boraxul (sau bicarbonatul de sodiu), manipulând cu grijă acest amestec cu mănuși. Turnați soluția în compartimentul de detergent al mașinii de spălat.
  4. Puneți perna în mașină și spălați-o folosind ciclul obișnuit de spălare.

Pentru a elimina petele galbui de pe saltea, există o metodă specifică care necesită următoarele ingrediente:

  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 150 ml de oțet alb
  • 150 ml de peroxid de hidrogen

Iată cum să procedați:

  1. Începeți prin îndepărtarea excesului de praf de pe saltea folosind o cârpă din microfibră ușor umedă.
  2. Turnați bicarbonatul de sodiu într-o sticlă de pulverizare umplută cu apă și pulverizați amestecul pe petele galbene. Lăsați să acționeze câteva minute și apoi ștergeți cu o cârpă uscată, folosind mișcări circulare pentru a facilita îndepărtarea urmelor galbene.
  3. Într-un recipient separat, amestecați oțetul alb și peroxidul de hidrogen. Înmuiați o cârpă curată în acest amestec și frecați cu grijă salteaua pentru a elimina petele.
  4. În cele din urmă, expuneți salteaua la soare pentru a o lăsa să se usuce la aer. scrie oracolul.net

Rețineți că este recomandat să spălați și să schimbați cearșafurile și fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână. În medie, pernele ar trebui înlocuite la fiecare 2 până la 3 ani, iar saltelele la fiecare 10 ani.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).