5 SFATURI IN ALEGEREA PEPENELUI PERFECT ” O metodă sigură și nepopulară pe care puțini o cunosc.”

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Iată cum poți selecta cel mai gustos pepene verde sau roșu în perioada caldă. Urmărește cu atenție aceste sfaturi:

  1. Forma pepenelui este importantă. Alege unul care să fie uniform, fără lovituri, tăieturi sau denivelări. Dacă prezintă umflături sau noduli, înseamnă că a fost afectat de soare.
  2. Verifică greutatea pepenelui. Indiferent de mărime, un pepene copt trebuie să fie destul de greu în raport cu dimensiunea sa, semn că este plin de apă și, implicit, dulce și copt.
  3. Observă pata galbenă în partea opusă codiței – asta indică stadiul de coacere. O păta galbenă arată că pepenele este copt, în timp ce una verde sau albă sugerează că a fost cules prea devreme și nu este copt.
  4. Realizează testul sunetului. Lovește cu degetul pepenele și ascultă sunetul din interior. Dacă se aude un sunet gol, înseamnă că este copt și proaspăt.
  5. Codița trebuie să fie verde. Dacă este uscată sau lipsă, pepenele a fost cules demult și nu mai este proaspăt. Coaja nu trebuie să fie moale sau să prezinte zone moi, acestea indică faptul că pepenele nu mai este bun pentru consum.

Cu aceste sfaturi, vei putea alege întotdeauna un pepene verde sau roșu delicios și copt pentru a te bucura de prospețimea și gustul lui în anotimpul cald.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).