Aluat de post potrivit pentru tarte sau pateuri cu umplutură dulce sau sărată.

Astăzi am pregătit pentru voi o rețetă foarte simplă de aluat, perfect potrivit pentru o varietate de gusturi. Indiferent dacă doriți să creați o tartă cu umplutură dulce sau sărată, sau să preparați niște pateuri delicioase de post, acest aluat este alegerea perfectă. Urmând doar câțiva pași simpli, veți putea să pregătiți cele mai pufoase, fragede și delicioase produse de patiserie din acest minunat aluat!

Ingrediente:

Pentru maia:

 • 100 g de drojdie proaspătă (sau 16 g de drojdie uscată)
 • 3 pahare de apă caldă
 • 6 linguri de făină
 • 4 linguri de zahăr
 • Sare

Pentru aluat:

 • 8 pahare de făină
 • 1 pahar de ulei

Mod de preparare:

 1. Într-un vas, combinați ingredientele pentru maia și amestecați-le bine.
 2. Lăsați compoziția să se odihnească timp de 15 minute, la un loc călduț.
 3. Adăugați în maia 3 pahare de făină și uleiul, apoi amestecați compoziția până la omogenizare. Veti obține o masă densă și lipicioasă.
 4. Adăugați restul de făină (5 pahare) și frământați aluatul cu mâinile.
 5. Formați o bilă din aluat, așezați-o într-un bol mai adânc și acoperiți-o cu un prosop curat.
 6. Lăsați aluatul să stea la un loc călduț până când și-a dublat volumul (frământați-l puțin când observați că a crescut ușor).
 7. După ce a crescut, mai frământați o dată aluatul și apoi puteți trece la pregătirea tartei sau pateurilor.
 8. Înainte de a introduce tarta (sau pateurile) la cuptor, mai lăsați-le să crească încă 10-15 minute, la un loc călduț.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri