Pentru a pregăti un aluat fraged perfect potrivit pentru plăcinte cu brânză, plăcinte cu mere sau cu gem, urmați această rețetă simplă:

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Pentru a pregăti un aluat fraged perfect pentru plăcinte cu brânză, mere sau gem, urmați această rețetă detaliată:

Ingrediente:

 • 250 g unt, rece și tăiat în cubulețe
 • 400 g făină, cernută
 • 1 ou
 • 3 linguri de smântână
 • 1 lingură de oțet
 • Un praf de sare

Mod de preparare:

 1. Într-un castron mare, puneți făina cernută și cubulețele de unt rece. Cu ajutorul degetelor, frământați făina și untul până obțineți un amestec sfărâmicios și omogen.
 2. Într-un bol mic, bateți oul și adăugați smântâna și oțetul. Omogenizați bine această compoziție.
 3. Turnați amestecul de ou și smântână peste făina cu unt și începeți să frământați până obțineți un aluat omogen. Adăugați un praf de sare și continuați să frământați până când toate ingredientele sunt bine încorporate.
 4. Învelești aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 24 de ore. Acest pas este esențial pentru a obține un aluat fraged și ușor de lucrat.
 5. După ce a trecut intervalul de timp necesar, scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să revină la temperatura camerei timp de câteva minute.
 6. Întindeți două foi subțiri de aluat pe o suprafață de lucru pudrată cu făină. Puteți folosi o sucitor pentru a obține foi drepte și egale.
 7. Umpleți fiecare foaie cu umplutura preferată – brânză, gem sau mere. Puteți alege umpluturile clasice sau să experimentați cu altele noi și delicioase.
 8. Împăturiți marginile foii de aluat pentru a închide plăcinta și apăsați-le bine cu degetele sau cu o furculiță.
 9. Așezați plăcintele pregătite într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180°C până devin aurii și fragede.
 10. Lăsați-le să se răcească puțin înainte de a fi servite pentru a vă bucura de deliciile preparate.

Acest aluat fraged va face ca plăcintele cu brânză, cu mere sau cu gem să fie perfecte pentru a fi savurate alături de familie și prieteni. Poftă bună! scrie dorcudor.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).