Aluat pentru CORNULETE SI COZONAC pufos – 2 ouă 70 g unt 25 g drojdie proaspătă 1 linguriță sare 80 g zahăr 675 g făină 250 ml lapte cald 10 g

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Reteta pentru cozonaci si cornulete :

Ingrediente necesare:

 • 2 ouă
 • 70 g unt
 • 25 g drojdie proaspătă
 • 1 linguriță sare
 • 80 g zahăr
 • 675 g făină
 • 250 ml lapte cald
 • 10 g vanilie

Mod de preparare:

 1. Într-un vas, amestecăm un pic de lapte cald cu 2 lingurițe de zahăr și cu drojdia. Acoperim vasul cu un prosop și punem la loc cald pentru 15 minute aproximativ.
 2. După 15 minute, adăugăm ouăle, untul topit, sarea, zahărul rămas, vanilia și laptele rămas. Amestecăm bine până când ingredientele sunt bine combinate.
 3. Treptat, încorporăm și făina, frământând un aluat ca de pâine, nelipicios. Frământăm timp de aproximativ 10 minute.
 4. Punem aluatul într-un vas, acoperim cu un prosop și lăsăm la loc cald, la dospit, timp de 45 de minute aproximativ. Aluatul trebuie să-și dubleze volumul.
 5. După ce aluatul a crescut, îl frământăm ușor și îl împărțim în bucăți egale.
 6. Formăm cozonacii și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu un prosop și lăsăm la loc cald pentru încă 30 de minute.
 7. Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem cozonacii timp de aproximativ 35-40 de minute, sau până când devin aurii.
 8. Scoatem cozonacii din cuptor și îi lăsăm să se răcească înainte de a-i tăia și servi.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri