” ALUATUL DODOLOT ” Cum să pregătești un aluat perfect. Trucurile esențiale pentru a obține un aluat reușit!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

10 SFATURI utile pentru realizarea unui ALUAT REUȘIT.

1. Adăugați mereu în aluat amidon de cartofi diluat – plăcintele și chiflele vor fi pufoase și moi până a doua zi. Regula generală este aluatul pufos și dospit: făina trebuie cernută fiindcă astfel se înlătură impuritățile și se îmbogățește cu oxigen.

2. În orice tip de aluat, cum este cel pentru plăcinte, clătite, pâine, blinele (excepție fac: aluatul pentru colțunași, foietaj, fiert, sfărâmicios) se adaugă la jumătate de litru de lichid – o mână de griș (aproximativ o lingură cu vârf). Călugărițele ne-au învățat: “Înainte cea mai calitativă pâine se cocea din făină cu multe cereale. Aceasta era proaspătă și pufoasă mult timp.

3. Astfel de făină nu se mai găsește. Acum adăugați o mână de griș și veți avea mereu bucate coapte frumoase”. Este un sfat valoros.

4. În afară de lapte, adăugați în aluat apă minerală. Dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu în jumătate de pahar de apă și stingeți-l cu acid citric sau oțet. Produsele de patiserie vor arăta extraordinar, vor fi pufoase chiar și a doua zi.

5. Evitați aerul rece când faceți aluatul, deoarece acesta va provoca formarea unei cruste groase pe plăcintă.

6. Când frământați aluatul dospit, folosiți toate ingredientele calde sau la temperatura camerei, deoarece produsele din frigider încetinesc creșterea aluatului.

7. Pentru produsele cu drojdie, lichidul trebuie să fie încălzit mereu până la temperatura de 30-35ºС, fiindcă ciupercile de drojdie în lichidul cu o temperatură mai ridicată sau scăzută își pierd activitatea.

8. Trebuie să aveți mâinile uscate când adunați aluatul.

9. Înainte de a da produsele la cuptor lăsați să crească pentru 15-20 de minute. Înainte de coacere aluatul trebuie să crească deplin, în caz contrar, aluatul nu se va ridica și plăcintele nu se vor coace bine.

10. Coaceți plăcintele pe tavă la foc mediu pentru a evita uscarea umpluturii.
Se recomandă de adăugat în aluat untul în stare solidă (aluat dospit și nedospit), fiindcă untul topit înrăutățește structura aluatului. sursa:viatasisanatate.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).