Iată cum puteți elimina acasă alunițele, negii, punctele negre, papiloamele și petele de vârstă.

Există tratamente similare și simple pentru fiecare tip de probleme de piele menționate, care se bazează în mare parte pe medicamente naturale, cum ar fi ierburile, fructele și legumele. În general, pastilele sau alte medicamente sunt rareori necesare.

În cazul eliminării alunițelor, este important să determinați mai întâi dacă sunt benigne sau nu. Alunițele trebuie să fie simetrice, să aibă margini clare și să nu depășească 6 mm pentru a putea fi îndepărtate acasă.

Există mai multe metode pentru a elimina alunițele acasă. Metoda 1 implică aplicarea de iod pe aluniță cu ajutorul unui tifon, vată sau tampon de bumbac și lăsarea soluției pe piele peste noapte. Dimineața, alunița trebuie clătită cu apă. Această procedură trebuie repetată timp de două săptămâni pentru a vedea rezultate.

Metoda 2 implică folosirea de oțet de mere pentru a elimina alunițele. Trebuie să se puna oțet pe aluniță, să se aștepte 5 minute și apoi să se clătească. Această procedură trebuie repetată de 3-4 ori pe zi timp de 7-10 zile.

Pentru a elimina papiloamele, oțetul de cidru de mere poate fi aplicat pe zona afectată cu un tampon de bumbac timp de 25 de minute de trei ori pe zi timp de trei săptămâni.

Sucul de lămâie poate fi, de asemenea, folosit pentru a elimina alunițele prin aplicarea a 3-4 picături pe aluniță de patru ori pe zi timp de 7 zile. De asemenea, sucul de lămâie poate ajuta la eliminarea petelor de vârstă prin aplicarea unui tampon de bumbac umezit în sucul de lămâie de 2-3 ori pe zi.

Pentru a elimina punctele negre, este necesară o curățare mecanică a pielii, urmată de utilizarea unor produse de curățare special concepute pentru această problemă. scrie valentinavnb.ro

Este important să consultați un medic înainte de a încerca să eliminați singuri negii, alunițele sau acneea de pe piele.

Există mai multe remedii populare care pot ajuta la eliminarea petelor de vârstă, cum ar fi aloe vera, extractul de lemn dulce și ceaiul verde. De asemenea, amestecarea a zece picături de suc de lămâie cu smântână pentru bebeluși și aplicarea soluției rezultate pe pielea afectata în fiecare zi poate ajuta la reducerea petelor de vârstă.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri