Amestecul cu pudră de scorțișoară – Contribuie la pierderea în greutate, menține echilibrul glicemiei și neutralizează respirația neplăcut mirositoare.

Scorțișoara (Cinnamonum zeylanicum) este un condiment și remediu cu calități terapeutice deosebite, reprezentând o sursă excelentă de nutrienți și antioxidanți. Utilizată încă din cele mai vechi timpuri ca leac universal, scorțișoara s-a dovedit eficientă în tratarea numeroaselor dureri, afecțiuni și boli, inclusiv cele mai grave.

Diversitatea utilizărilor medicale constituie un indicator al popularității de care se bucură în continuare această plantă aromatică.

Cura cu pulbere de scorțișoară

Pulberea de scorțișoară se obține prin măcinarea cu râșnița de cafea a batoanelor de scorțișoară. Pudra rezultată se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, pentru a preveni evaporarea uleiurilor volatile. Termenul de valabilitate al pulberii de scorțișoară este de 6 luni de la data preparării. Se administrează câte un vârf (1 gr.) de linguriță cu pulbere de scorțișoară, de 3-6 ori pe zi, timp de 30 de zile, cu o pauză de o lună.

Foarte bun tonic pentru digestie

Consumată înainte de masă (un vârf de linguriță de pulbere de scorțișoară), scorțișoara reprezintă un tonic excelent pentru digestie. Are un efect reglator, fiind recomandată în gastrită hiper și hipoacidă, precum și pentru combaterea indigestiei și a anorexiei nervoase.

Ajută la slăbit

Scorțișoara este un condiment deosebit atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Administrată după masă (1 gram), reglează activitatea pancreasului și glicemia, prelungind starea de sațietate. De asemenea, accelerează digestia grăsimilor și stimulează activitatea tripsinei, o enzimă ce descompune proteinele în intestinul subțire, prevenind formarea excesivă de țesut adipos.

Echilibrează glicemia și previne diabetul

Scorțișoara reduce direct nivelul zahărului din sânge, stimulează și reglează secreția de insulină a pancreasului și crește receptivitatea organismului la insulină. Studii clinice au demonstrat că o doză de 3-6 grame pe zi de pulbere de scorțișoară reduce glicemia cu 18-29%, iar la doza maximă de 6 grame pe zi, efectele antidiabetice se mențin și la 2-3 săptămâni după încheierea tratamentului.

Distruge infecția cu Helicobacter Pylori

Scorțișoara reprezintă un remediu puternic împotriva acestei bacterii, care devine tot mai rezistentă la antibiotice. Pe lângă distrugerea și inhibarea dezvoltării Helicobacter pylori, scorțișoara previne bolile asociate acestei bacterii, cum ar fi gastrita, ulcerul gastro-duodenal și chiar cancerul gastric.

Elimină maladia Alzheimer

Compușii din scorțișoară, aldehida cinamică și epicatechinul, blochează procesul care declanșează maladia neurodegenerativă Alzheimer, conform studiilor de la Universitatea California din Santa Barbara. Cercetările efectuate în Israel în 2011 au demonstrat că administrarea zilnică de scorțișoară combat procesele degenerative ale creierului, contribuind la menținerea funcțiilor cognitive intacte până la vârste înaintate.

Este anticancerigenă

Scorțișoara exercită efecte antitumorale puternice. Substanțele active din această plantă atacă celulele mutante, blocându-le proliferarea, în timp ce celulele normale nu sunt afectate. Administrată regulat sub formă de pulbere, previne anumite forme de cancer, inclusiv cel gastric și intestinal, precum și limfomul malign și leucemia.

Elimină respirația urât mirositoare (halena)

Halena are ca principală cauză o deficiență în funcționarea tubului digestiv, în special a stomacului. Scorțișoara reglează activitatea gastrică, distruge microbii care produc mirosul neplăcut și neutralizează direct mirosurile neplăcute prin parfumul său intens, rezultat din uleiurile volatile conținute.

Contraindicații

Consumul de scorțișoară nu este recomandat în timpul sarcinii și alăptării. scrie mesajedinsuflet.com

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).