Amestecul de ceapă, miere și curcuma este un remediu eficient pentru tratarea celei mai grave tuse și pentru curățarea plămânilor într-o singură noapte; acesta poate oferi beneficii și fumătorilor pe termen lung (rețetă).

Dacă tușiți și nu reușiți să scăpați de mucus, acest sirop poate fi soluția potrivită pentru dvs.:

 • Elimină rapid tusea și aduce ușurare.
 • Contribuie la curățarea eficientă a plămânilor și bronhiilor.
 • Poate fi benefic în curățarea plămânilor chiar și în cazul fumătorilor pe termen lung.
 • Are efecte antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale.
 • Sprijină imunitatea generală și apărarea organismului.

Compoziția acestui sirop este următoarea:

 • 1 lingură de turmeric
 • 200 de grame de ceapă
 • Un bucățel de rădăcină de ghimbir (2-3 cm)
 • 200 de grame de miere
 • 0,5 litri de apă

Pentru a pregăti acest sirop, urmați acești pași:

 1. Puneți apa la fiert și adăugați ceapa tăiată felii, ghimbirul ras și turmericul.
 2. Gătiți la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, apoi strecurați lichidul și lăsați-l să se răcească.
 3. Doar când devine călduț, amestecați mierea pentru a pregăti siropul. Depozitați-l în frigider.

Pentru a utiliza siropul, luați 2 linguri dimineața pe stomacul gol și 2 linguri seara înainte de culcare. Este recomandabil să continuați acest tratament timp de cel puțin o săptămână, ideal chiar mai mult, în funcție de starea plămânilor. Pentru a intensifica efectul vindecător, puteți adăuga siropul în ceai și chiar lămâie, în caz de tuse. scrie naturavindecatoare.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri