Amorțirea mâinilor este un semnal important că trebuie să consultați un medic. Iată cinci posibile cauze:

De cele mai multe ori, atunci când ne trezim cu amorțire în mâini sau picioare, simțim și senzații de înțepături. Aceste probleme apar în principal din cauza blocării nervilor sau a vaselor de sânge.

Trebuie să fiți foarte atenți, deoarece această senzație poate fi un simptom al unor boli grave, care necesită asistență medicală.

Iată mai jos topul celor cinci boli cele mai periculoase, care pot avea ca simptom amorțirea mâinilor sau picioarelor:

  1. Osteocondroza vertebrală Compresiunea nervilor în zona cervicală a coloanei vertebrale poate provoca amorțirea mâinilor, dureri de cap sau dezorientare.
  2. Scleroza multiplă Această boală poate afecta învelișul protector al fibrelor nervoase, determinând scăderea sensibilității și apariția amorțelii mâinilor sau picioarelor.
  3. Diabetul zaharat și anemia falciformă Aceste două boli încetinesc circulația sângelui în membre, iar unul dintre simptomele lor este amorțirea mâinilor.
  4. Nevralgia cervico-brahială Este o boală periculoasă ce provoacă inflamații la nivelul umărului, conducând la amorțirea mâinilor.
  5. Accident vascular cerebral Aceasta este poate cea mai periculoasă cauză a amorțelii mâinilor. Dacă aveți amorțeală și la picioare, dureri de cap constante, probleme cu vederea și vorbire îngreunată, apelați urgent la medic, poate fi vorba de un accident vascular cerebral!

Cauzele amorțelii

Amorțeala este resimțită de cele mai multe ori la nivelul membrelor superioare și inferioare și poate avea diverse cauze.

Cele mai frecvente cauze sunt lezarea nervilor și compresia, apărută ca urmare a statului prelungit într-o anumită poziție. În cazul spondilozei cervicale, amorțirea mâinilor este un semn patognomonic.

Amorțeala membrelor poate include senzații precum:

  • Arsuri;
  • Pierderea sensibilității în membrul afectat;
  • Durere la atingeri ușoare;
  • Furnicături.

Când trebuie să mergeți la medic dacă prezentați amorțeli la nivelul mâinilor sau picioarelor:

Ar trebui să stabiliți o vizită la medic dacă amorțeala este prezentă în special la nivelul degetelor de la mâini sau picioare și dacă simptomele se înrăutățesc fără o cauză anume. scrie valentinavnb.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri