Amorțirea mâinilor este un semnal important că trebuie să mergeți la medic. Există multe cauze posibile, printre care se numără:

De multe ori, atunci când ne trezim cu senzația de amorțeală la nivelul mâinilor sau picioarelor, urmează o senzație de înțepături. Cauza principală a acestor probleme este blocarea nervilor sau a vaselor de sânge. Trebuie să fim foarte atenți, deoarece această senzație poate fi un simptom al unor boli grave care necesită îngrijire medicală.

Iată topul celor mai periculoase 5 boli care au ca simptom amorțeala mâinilor sau picioarelor:

  1. Osteocondroza vertebrală: Compresiunea nervilor din zona cervicală a coloanei vertebrale poate provoca amorțeală la nivelul mâinilor, dureri de cap sau dezorientare.
  2. Scleroza multiplă: Această boală poate afecta învelișul proteic al fibrelor nervoase, scăzând sensibilitatea și putând duce la apariția amorțelii la nivelul mâinilor sau picioarelor.
  3. Diabetul zaharat și anemia falciformă: Aceste două boli duc la încetinirea circulației sanguine în membre, iar unul dintre simptome este amorțeala mâinilor.
  4. Nevralgia cervico-brahială: Este o boală periculoasă care provoacă inflamații la nivelul umărului, conducând la amorțeală la nivelul mâinilor.
  5. Accidentul vascular cerebral: Aceasta poate fi cea mai periculoasă cauză a amorțelii la nivelul mâinilor. Dacă apare amorțeală și la nivelul picioarelor, aveți dureri de cap constante, probleme cu vederea și vorbire îngreunată, trebuie să apelați de urgență la medic, deoarece poate fi vorba de un accident vascular cerebral!

Cauzele amorțelii

Amorțeala este resimțită de cele mai multe ori la nivelul membrelor superioare și inferioare și poate avea diverse cauze. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de lezarea nervilor și de compresia acestora, apărută ca urmare a statului prelungit într-o anumită poziție. Pentru spondiloza cervicală, amorțeala la nivelul mâinilor este un semn patognomonic.

Amorțeala membrelor poate include senzații precum: arsură, pierderea sensibilității membrului afectat, durere la atingeri ușoare și furnicături.

Când trebuie să mergeți la medic dacă aveți amorțeli la nivelul mâinilor sau picioarelor:

Ar trebui să programați o vizită la medic dacă amorțeala se manifestă mai ales la nivelul degetelor de la mâini sau picioare și dacă simptomele se înrăutățesc fără o cauză anume.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri