Apa de nuci este o băutură miraculoasă, cunoscută pentru proprietățile sale curative în tratarea unor afecțiuni precum diabetul, bolile cardiovasculare, problemele cu vasele de sânge, oboseala, tulburările de somn, afecțiunile glandei tiroide și chiar reducerea riscului de îmbolnăvire cu Alzheimer. Învață cum să o prepari și să beneficiezi de toate aceste proprietăți vindecătoare!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Reteta Nr 1

Pentru a prepara apa de nuci, ai nevoie de nuci verzi, care sunt în general disponibile în timpul verii și toamnei.

Iată pașii pentru a prepara apa de nuci:

  1. Spală nucile verzi și taie-le în bucăți mici.
  2. Pune bucățile de nuc într-un vas și acoperă-le cu apă.
  3. Lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ 24 de ore.
  4. După 24 de ore, strecoară apa printr-un tifon sau o sită pentru a separa bucățile de nuc de lichid.

Apa de nuci poate fi consumată ca atare sau îndulcită cu miere sau sirop de arțar, dacă preferi. Se recomandă consumul a 1-2 pahare de apă de nuci pe zi, pentru a beneficia de proprietățile sale curative. Este important să ții cont că apa de nuci are un gust amar, deci poate fi necesar să te obișnuiești cu gustul acesteia.

Reteta Nr 2

Nucile sunt bogate în substanțe nutritive, oferind o serie de beneficii pentru sănătate. Acestea reduc stresul și inflamațiile, previn diabetul și afecțiunile cardiovasculare, mențin sănătatea creierului și a glandei tiroide, combat oboseala și îmbunătățesc calitatea somnului.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3, care protejează sănătatea inimii și a creierului. Consumul regulat de nuci ajută la pierderea în greutate și dizolvă masele de grăsime, oferind o doză importantă de energie.

Apa de nuci este o modalitate ușoară și simplă de a beneficia de proprietățile nucilor. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor din ficat, la reglarea colesterolului și la buna funcționare a tiroidei, îmbunătățește digestia și previne constipația, întărește foliculii de păr și ameliorează afecțiunile pielii uscate.

Pentru a pregăti apa de nuci, se fierb 10 nuci decojite în 6 căni de apă, se lasă să scadă bine, iar sucul obținut poate fi consumat dimineața înainte de micul dejun. Alternativ, nucile pot fi puse la macerat în apă timp de 12 ore, iar lichidul obținut poate fi consumat ulterior.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri