Apa de tărâțe este considerată un adevărat miracol pentru sănătate. Iată cum poți prepara această băutură minunată, în funcție de beneficiile pe care le dorești:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Cerealele integrale, în special tărâțele de grâu, sunt izvor de sănătate. Înainte de consum, este bine ca tărâţele de grâu să fie cât mai bine mărunţite, deoarece astfel vor fi asimilate mai uşor de organism.

Un preparat din tărâţe de grâu, uşor de obținut şi de administrat este apa de tărâţe, foarte utilă pentru anemii şi boli nervoase.

Reglează digestia, este emolientă, în special pentru stomac şi intestine, laxativă, nutritivă, reconfortantă, remineralizantă, tonic general.

Mod de preparare şi administrare:

Într-un litru de apă se pun 3 – 4 linguri de tărâţe de grâu care se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară.

Pentru un plus de savoare şi de vitamine, în apă se pot adaugă suc de lămâie proaspăt stors şi miere. În acest caz, excepţie fac diabeticii şi persoanele alergice la cele două alimente. Apa de tărâţe se consumă în locul apei, în mod regulat.

Apă de tărâţe cu prune

Apa de tărâţe cu prune sau stafide este un tratament foarte simplu şi eficient împotriva constipaţiei cronice.

La 1 litru de apă se adaugă 5 – 8 linguri de tărâţe de grâu şi 6 – 8 prune uscate şi mărunţite (fără sâmburi) sau 4 linguriţe de stafide mărunţite.

Se lasă întreaga noapte, de seara până dimineaţa, când se strecoară totul prin tifon. Lichidul astfel obţinut se consumă pe parcursul zilei, în perioade lungi de timp, neavând efecte secundare.

Apă de tărâţe cu seminţe de dovleac

Apa de tărâţe cu ceai de seminţe de dovleac (Curcubita pepo) este un remediu şi tratament simplu împotriva prostatei, care poate fi luat în completarea altor tratamente cu mult mai costisitoare.

Într-un litru de apă se pun 8 linguri de seminţe de dovleac neprăjite şi nesărate, mărunţite cu tot cu coajă. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, se lasă la răcit şi se scurge doar apa de la suprafaţă, care conţine ulei de dovleac, şi se pune deoparte, până a doua zi. scrie valentinavnb.ro

Restul de lichid se toarnă nestrecurat peste 5 linguri de tărâţe de grâu şi se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară. Se combină cu apa care conţine uleiul din seminţe de dovleac. În lichid se mai poate adăuga sucul de două lămâi şi eventual, miere (dacă nu există cazuri de diabet, obezitate sau alergie).

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri