Aperitiv de vinete – Aceasta este rețeta mea preferată cu vinete, o prepar mereu cu drag.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Ingrediente:

 • 3 kg de vinete
 • 1,5 kg de gogoșari
 • 300 g de ceapă
 • 1 litru de oțet de 9 grade
 • Boabe de muștar
 • 250 ml de ulei
 • Piper
 • Sare
 • Zahăr

Mod de preparare:

 1. Vinetele tinere cu semințe mici se spală și se curăță de coajă. Apoi, le tăiați în rondele și presărați sare peste ele. Le lăsați într-o strecurătoare timp de 45 de minute.
 2. După trecerea timpului, dacă mai conțin apă, le presați bine între palme și le ștergeți cu un prosop de hârtie. Într-o cratiță, adăugați ulei și rumeniți-le pe ambele părți. Coaceți gogoșarii, îi curățați de coajă, cotoare și semințe, apoi îi tocați.
 3. Fierbeți otetul cu 3 linguri de sare, 2 linguri de zahăr, piperul și boabele de muștar. Lăsați-l să dea în clocot de câteva ori pentru ca mirosurile de la condimente să se amestece cu otetul. Apoi sterilizați borcanele.
 4. Așezați legumele în borcane. Puneți un strat de vinete, apoi unul de gogoșari și foi de ceapă între ele, până când umpleți borcanul. Turnați peste legume otetul călduț și închideți bine borcanul. Repetați acest proces pentru toate legumele.
 5. Puneți borcanele cu aperitivul de vinete și gogoșari în cuptor și sterilizați-le timp de 30 de minute. După expirarea timpului, așezați borcanele fierbinți într-o pătură groasă și le înveliți bine. Lăsați-le așa până a doua zi. Apoi, depozitați-le într-o cameră răcoroasă și întunecată, cu gura în jos.

Poftă bună! scrie floaredetei.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).