Savurează un aperitiv delicios, notat cu 10, preparat din dovlecei și ardei grași – o combinație ușor picantă, dulce-acrișoară!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de dovlecei cu legume, la borcan. Este o gustărică grozavă – proporțiile perfect alese vă permit să obțineți un buchet excelent de aromă și gust.

Dovleceii în combinație cu roșiile de vară suculente și aroma incredibilă a ardeilor sunt pur și simplu superbi!

Aperitivul dulce-acrișor, moderat condimentat și cu o aromă nebună va fi felul nr.1 pentru masa dvs de iarnă. Gustarea picantă de legume se combină perfect cu cartofi fierți, paste, orice cereale. Are un gust atât de intens, că veți uita complet de carne.

Ingrediente:

3 kg de dovlecei, 2 kg de ardei dulci, 2 kg de roșii, 0,5 kg de ceapă, 1 pahar de zahăr, 4 linguri de sare, 100 ml de oțet, 1 pahar de ulei vegetal, 1 legătură de pătrunjel, 1 căpățână de usturoi.

Mod de preparare:

1. Spălați ardeii dulci și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați ardeii felii. Spălați roșiile, îndepărtați-le codițele și tăiați-le cuburi mari. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o în sferturi. Curățați usturoiul și spălați bine verdeața.

2. Dați toate legumele, usturoiul și verdeața prin mașina de tocat. Puneți ingredientele tocate într-o cratiță emailată.

3. Spălați dovleceii și îndepărtați capetele. Tăiați dovleceii cuburi, apoi puneți-i în cratița cu legumele tocate. Turnați în cratița cu compoziția de legume uleiul vegetal, adăugați zahărul și sarea.

4. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Fierbeți compoziția aromată timp de 30 de minute, apoi turnați oțetul, amestecați și opriți focul.

5. Turnați deliciul verii prin borcane sterilizate și capsați-le cu capace. Puneți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o păturică și lăsați-le să se răcească complet. scrie valentinavnb.ro

Pofta buna!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri