Rețeta pe care oricine trebuie să o cunoască: ardei capia copți la borcan, de cea mai bună calitate.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Rețeta esențială: Ardei capia copți la borcan, pentru o explozie de culoare și gust.

Ingrediente:

  • 4 kg de ardei capia proaspeți, ferme și curățați
  • 1 cană de suc de lămâie
  • 2 căni de oțet alb
  • 100 ml ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 lingură de sare
  • 1 lingură de boabe de muștar
  • 1 lingură de boabe de piper
  • 4 borcane curate de 800 de grame

Pentru început, spălați bine ardeii capia și frecați ușor suprafața lor cu puțin ulei de măsline. Acest lucru va accelera procesul de prăjire. Preîncălziți cuptorul la 160 de grade și așezați ardeii direct pe grătarul superior, având o tavă sub ei pentru a colecta scurgerile.

În timp ce ardeii se prăjesc și se înegresc pe suprafață, întoarceți-i cu grijă folosind cleștele, astfel încât să fie uniform prăjiți pe toate părțile. Dacă aveți un aragaz cu ochiuri, puteți așeza ardeii direct pe ochiurile aragazului.

Când ardeii sunt bine copti și înegriți pe toate părțile, transferați-i într-un castron și acoperiți-i cu un capac. Lăsați-i să se răcească suficient pentru a putea manipula cojile ușor. Îndepărtați cojile înegrite și tăiați ardeii în jumătate, îndepărtând păstăile, tulpinile și semințele.

Într-o oală, amestecați sucul de lămâie, oțetul alb, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și aduceți amestecul la punctul de fierbere. Distribuiți ardeii copți în mod uniform în borcane curate. Turnați amestecul fierbinte de oțet peste ardei, asigurându-vă că aceștia sunt complet acoperiți.

Adăugați boabele de muștar și boabele de piper în fiecare borcan, apoi sigilați borcanele cu capace. Lăsați borcanele să se răcească complet. Veți auzi un sunet distinct de „pop” în momentul în care capacele se etanșează. Dacă un borcan nu se etanșează, păstrați-l în frigider și consumați-l în câteva săptămâni. În schimb, celelalte borcane pot fi păstrate într-un loc răcoros și întunecat timp de aproximativ un an.

Ardeii roșii prăjiți au un potențial incredibil în bucătărie.Amestecă-i într-un sos, humus sau folosește-i pentru a adăuga culoare și savoare în aproape orice fel de mâncare.Vă dorim poftă bună!


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).