Ardei copți la borcan – o rețetă simplă și arătoasă, cu un gust incredibil!

Acești ardei copți au un gust inegalabil! Sunt extrem de aromati și apetisanti, și mă străduiesc să pregătesc cât mai mulți pentru iarna, deoarece dispar rapid din cămară.

Borcanele pot fi depozitate la temperatura camerei în dulap sau în camara. De obicei, deschid câte un borcan ori de câte ori am musafiri și doresc să pregătesc o salată delicioasă de ardei copți.

Ingrediente pentru 1 borcan de 720 ml: – 6-8 ardei kapia, – 2 căței de usturoi, – 10 g sare, – 20 g zahăr, – piper negru măcinat, – 8 lingurițe oțet 9%.

Mod de preparare:

  1. Ardeii întregi se coc în cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute.
  2. După coacere, așezați ardeii într-o cratiță, acoperiți cu un capac și lăsați-i 30 de minute să aburească pentru a se desprinde coaja mai ușor.
  3. După jumătate de oră, curățați coaja de la toți ardeii. Vă veți alege cu mult suc în cratiță după curățare, pe care nu-l aruncați deoarece va fi necesar mai târziu.
  4. Adăugați în fiecare borcan 2 căței de usturoi și boabe de piper negru. Așezați apoi ardeii întregi, cu semințele.
  5. Turnați sare, zahăr și oțet.
  6. Umpleți borcanele până sus cu zeama de la ardei și folosind o frigăruiță, eliberați excesul de aer.
  7. Dacă nu aveți suficientă zeamă, puteți adăuga apă fierbinte. Borcanele trebuie să fie pline până sus.
  8. Acoperiți cu capace, așezați un prosop pe fundul unei oale, puneți borcanele și adăugați apă până aproape de capacele borcanelor. Sterilizați timp de 15 minute de la începerea fierberii.

Apoi strângeți bine capacele, întoarceți borcanele cu capacele în jos, înfășurați într-un prosop și lăsați să se răcească complet.

După răcire, depozitați într-un loc întunecat, ferit de lumina soarelui. Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri