Ardei umpluți cu varză pentru iarnă! O rețetă tradițională de la bunica

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată o rețetă simplă și delicioasă de ardei umpluți cu varză:

Ingrediente pentru un borcan de 5 litri:

 • 1 kg de ardei (poți completa cu 2 gogoșari pentru a umple borcanul)
 • 1 varză de aproximativ 2 kg
 • Sare pentru murături (neiodată)
 • Cimbru și mărar uscate
 • 2 rădăcini de hrean
 • 2-3 foi de dafin
 • Boabe de piper
 • Apă

Mod de preparare:

 1. Începeți cu varza. După ce ați spălat-o, tăiați-o fideluță și presărați sarea pentru conserve, cimbrul și semințele de mărar peste ea. Frecați bine varza și lăsați-o să stea timp de 30 de minute. Varza ar trebui să fie ușor sărată, asemenea celei pregătite pentru salată.
 2. Între timp, spălați ardeii și scoateți-le semințele, curățați interiorul de vene. Clătiți-i bine și lăsați-i să se scurgă cu gura în jos.
 3. După cele 30 de minute, umpleți fiecare ardei cu varză și așezați-i cu gura în sus în borcanul bine spălat.
 4. Adăugați bucăți de hrean curățat, boabe de piper și foi de dafin printre ardei.
 5. Într-o oală, adăugați aproximativ 2,5-3 litri de apă și 40 de grame de sare pentru fiecare litru de apă. Fierbeți saramura și lăsați-o să se răcească timp de 30 de minute.
 6. Turnați saramura peste ardei în borcanul pregătit.
 7. Legați borcanul cu celofan în ziua următoare și depozitați-l în cămară sau într-un loc răcoros.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri