Ardeii iuți bulgărești în oțet sunt atât de delicioși încât vei mânca până nu te mai saturi.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi vă propun o rețetă de ardei bulgărești în oțet, care, cu siguranță, nu este o noutate, deoarece fiecare dintre voi are propria variantă preferată sau poate a moștenit-o de la mama sa. Acești ardei delicioși merg de minune alături de ciorbe, varză călită, sarmalute și multe alte preparate.

Ingrediente:

  • 500 g ardei bulgărești (opțional, puteți adăuga și 4-5 ardei iuți)
  • 350 ml oțet de vin alb de 9°
  • 700 ml apă
  • 1 lingură rasa de sare grunjoasă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 4-5 foi de dafin
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1 linguriță rasa de boabe de muștar

Mod de preparare:

Pentru cantitățile de mai sus, am folosit un borcan mare de 1500 g, dar în alternativă puteți utiliza două borcane de 800 g.

Spălăm bine ardeii și îi așezăm în borcan împreună cu frunzele de dafin.

Într-o cratiță punem sarea, zahărul, boabele de piper și muștar, apa și oțetul. Punem pe foc și lăsăm până când soluția începe să fiarbă. Apoi, o turnăm cu grijă peste ardei, înfiletăm capacul și înfășurăm borcanul într-un prosop gros de bucătărie. După ce s-a răcit complet, putem să-l depozităm în cămară. Veți avea ardei gustoși și delicioși.

Poftă bună! scrie valentinavnb.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri