Ardeiul gras la borcan – o modalitate simplă de conservare a ardeilor.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă îți plac ardeii umpluți și vrei să îi mănânci inclusiv iarna, atunci trebuie să încerci această metodă simplă de conservare a ardeilor. Folosind ardeii la borcan, vei obține o mâncare aromatică și foarte gustoasă. Pentru această rețetă simplă, nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Ingrediente:

  • 2 kg ardei gras
  • 3 linguri de sare grunjoasă
  • 2 linguri de oțet 70%
  • Apă clocotită

Mod de preparare:

  1. Poți alege orice tip de ardei gras dorești – roșu, galben, verde. Trebuie însă să verifici că ardeii sunt întregi și fără crapături.
  2. Taie cu grijă capacelele ardeilor și îndepărtează semințele. Pune ardeii grași în apă clocotită și lasă-i acolo timp de 10 minute pentru a se înmuia. Scoate-i apoi din apă și lasă-i la scurs.
  3. Pune într-o oală apă cu sare grunjoasă. Amestecă bine și lasă apa să fiarbă.
  4. Introdu cu grijă ardeii într-un borcan de 3 litri. Dacă dorești, poți adăuga și câteva cuișoare și frunze de dafin în borcan.
  5. Toarnă saramura clocotită în borcan. Adaugă apoi 2 linguri de oțet în borcan și strânge capacul. Întoarce borcanul cu fața în jos, acoperă-l cu un prosop gros sau o pătură și lasă-l să se răcească.
  6. După ce borcanul cu ardei s-a răcit complet, depozitează-l într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cameră.

Încearcă această rețetă simplă, dar delicioasă, și prepară ardei umpluți inclusiv iarna. Aceștia vor avea un gust foarte bun și vor fi foarte aromati. Poftă bună și spor la gătit!

Dacă ești mulțumită de rezultat, împărtășește rețeta cu prietenii tăi. Cu siguranță vor dori și ei să o încerce. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri