Azi vă prezentăm o rețetă tradițională de cărnați de casă, perfectă pentru sărbători

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Istoria cârnaților își are originile acum 5000 de ani în Sumeria, în Irakul de astăzi, și au devenit rapid populari în multe părți ale lumii. Cârnații sunt un produs extrem de apreciat în bucătăria românească datorită gustului lor delicios și capacitatea de a fi păstrați ușor pe întreaga durată a iernii, într-un loc răcoros.

Există o varietate de rețete de cârnați de casă în caietele gospodinelor, fiecare cu propriul lor gust distinct. Unii preferă cârnații mai picanți, cu multă boia, în timp ce alții adaugă mai mult usturoi și condimente bogate. Unii oameni îi consumă fierți, alții preferă să îi mănânce proaspeți sau bine prăjiți. În continuare, vom prezenta o rețetă tradițională care cu siguranță va încânta toate papilele gustative.

Ingrediente pentru 25 de cârnați:

  • 1,5 kg de carne proaspătă de vită
  • 3 kg de carne de porc mai grasă
  • 4 căpățâni de usturoi
  • Cimbru uscat
  • Boia dulce
  • Boia iute
  • Piper negru
  • Sare de mare
  • Ienibahar
  • Mațe de porc din membrană naturală

Începem prin pregătirea mațelor de porc, pe care le curățăm și le spălăm cu atenție. Între timp, tăiem carnea de vită și de porc în bucăți mici și o trecem prin mașina de tocat. Este important ca carnea să fie rece pentru a evita perisabilitatea.

Într-o cană de aproximativ 300 ml de apă, dizolvăm o lingură plină de sare de mare sau sare grunjoasă. După ce am tocat bine carnea, curățăm cele 4 căpățâni de usturoi și le pisăm bine. Amestecăm usturoiul pisat cu un praf de sare și adăugăm puțină apă până se obține o pastă omogenă. Această pastă de usturoi, împreună cu toate celelalte ingrediente și condimente adăugate după gustul fiecăruia, se combină cu carnea tocată. Cantitățile de condimente pot varia în funcție de calitate și preferințe. Sarea dizolvată în cana cu apă se adaugă treptat

Se recomandă degustarea din când în când pentru a obține o condimentare perfectă a cărnaților. Apoi, se lasă să stea peste noapte la frigider sau într-un loc răcoros. scrie wawlist.com

A doua zi, se umplu mațele cu ajutorul unei pâlnii speciale pentru mațina de tocat. Este important să nu fie prea îndesați pentru a evita spargerea lor. După ce au fost umpluți toți cei 25 de cârnați, se leagă cu ata sau sfoara și se agață într-un loc rece pentru a se usca. Asigurați-vă că nu se lipesc unul de celălalt. Cârnații trebuie să fie bine uscați înainte de afumare, deoarece mezelurile umede nu vor reține fumul în mod corespunzător.

Sperăm că v-am stârnit pofta cu această rețetă tradițională de cârnați de casă și suntem siguri că veți încerca să o preparați în timpul sărbătorilor. Vă reamintim că rețetele pot varia de la o familie la alta și că gusturile sunt subiective.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).