Tratează-ți bătăturile rapid și natural, fără a fi nevoie să mergi la medic, cu ajutorul acestor tratamente naturiste.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Există mai multe remedii naturale pentru tratarea bătăturilor la nivelul picioarelor. Iată câteva retete simple și eficiente:

 1. Băi cu sare Epsom: Adaugă 1-2 cești de sare Epsom într-un lighean cu apă caldă și înmoaie picioarele timp de 15-20 de minute. Acest tratament ajută la ameliorarea durerii și reduce inflamația.
 2. Ulei esențial de arbore de ceai: Aplică ulei esențial de arbore de ceai pe bătătură și acoperă cu un bandaj. Acest tratament poate ajuta la diminuarea durerii și reduce inflamația.
 3. Oțet de mere: Înmoaie un prosop în oțet de mere și aplică pe bătătură timp de 10-15 minute. Oțetul de mere ajută la înmuierea bătăturilor și reduce inflamația.
 4. Bicarbonat de sodiu: Amestecă 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Aplică pasta pe bătătură și acoperă cu un bandaj. Lasă pasta să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Bicarbonatul de sodiu ajută la înmuierea bătăturilor și reduce inflamația.
 5. Aloe vera: Taie o frunză de aloe vera și aplică gelul pe bătătură. Lasă gelul să acționeze timp de 10-15 minute și clătește cu apă călduță. Aloe vera are proprietăți antiinflamatorii și ajută la vindecarea bătăturilor.
 6. Rostopasca este o plantă medicinală cu proprietăți cicatrizante, bactericide și antimicotice, fiind un remediu eficient pentru tratarea bătăturilor. Pentru a folosi această plantă, se aplică suc de rostopască direct pe zona afectată, de două ori pe zi, timp de 20 de zile. De asemenea, se pot aplica comprese sterile cu unguent de rostopască.

  Ceapa, datorită conținutului său de sulfide, poate fi aplicată direct pe zona afectată pentru a înmuia pielea îngroșată și a ajuta la îndepărtarea miezului bătăturii. După aceasta, se face o baie caldă la picior și se aplică alifie de gălbenele pentru a ajuta la vindecarea rănii.

  O altă metodă este aplicarea unei bucăți de roșie pe bătătură, urmată de bandajare și menținerea acesteia peste noapte. A doua zi, bătătura se va extrage destul de ușor.

  Uleiul de cimbru poate fi folosit pentru a înmuia bătăturile, fiind aplicat local de două ori pe zi, însă nu trebuie aplicat niciodată pe răni sau piele sensibilă, deoarece este prea concentrat.

  După o baie caldă, se poate utiliza un unguent din coajă de stejar, pătlagină sau gălbenele pentru a înmuia pielea îngroșată.

  Pentru a ajuta bătătura să cadă de la sine, se pot face băi calde și se aplică mai multe straturi de ceară de albine timp de trei zile. După fiecare aplicare, zona se spală cu apă călduță.

  Un macerat din flori de crin și ulei poate fi utilizat prin frectii și aplicarea de comprese, iar un alt macerat eficient se obține din frunze de galbenele și alcool sau oțet, aplicat local cu ajutorul compreselor timp de două zile.

  Frunzele de varză zdrobite sunt, de asemenea, un remediu natural eficient pentru tratarea bătăturilor, la fel ca și baile cu macerat de urzici și aplicarea de esență de urzici. Ceaiurile de urzici sunt, de asemenea, recomandate și pot fi consumate după ce s-au răcit. De asemenea, compresele cu bitter suedez pot fi de mare ajutor în tratarea acestor afecțiuni.

Aceste tratamente naturiste pentru bătături pot ajuta la reducerea durerii și inflamației, dar în cazul în care simptomele persistă sau se agravează, este recomandat să consulți un medic sau un specialist în îngrijirea picioarelor.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).