Beneficiile semințelor de coriandru pentru glanda tiroidă devin evidente în doar 8 zile.

Organismul unora dintre noi pur si simplu nu functioneaza asa cum ar trebui. Multe probleme pot aparea din cauza glandei tiroide. Atunci cand nu functioneaza corect, provoaca un dezechilibru in corp, iar acest lucru afecteaza functia altor organe.

Unde este localizata glanda tiroida si care este rolul sau?

Glanda tiroida se afla in gat. Este o glanda mica ce face parte din sistemul endocrin. Rolul sau principal este de a secreta hormoni. Acestia ajuta corpul sa mentina temperatura si echilibrul metabolismului.

Cand glanda tiroida nu functioneaza corect, intregul organism are de suferit. Prin urmare, este crucial sa ne asiguram ca aceasta glanda functioneaza cum trebuie.

Deficitul de vitamina B12, consumul excesiv de iod sau alti hormoni sintetici pot afecta functia glandei tiroide.

Boli asociate glandei tiroide

Hipertiroidismul se caracterizeaza printr-o productie crescuta de hormoni. Simptomele sale includ schimbari bruste ale dispozitie, nervozitate, scadere in greutate si aritmii.

In schimb, deficitul hormonal poate duce la hipotiroidism. Aceasta afectune se manifesta prin cresterea in greutate, depresie, dureri articulare, sensibilitate la temperaturi ridicate sau scazute, dureri in gat, colesterol ridicat, piele uscata si chiar probleme de vedere.

Pentru a elimina aceste simptome, incearca aceasta reteta cu seminte de coriandru.

Ai nevoie de:
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 250 ml apa plata
  • Miere (dupa gust)
Mod de preparare:

Fierbe apa intr-un vas, adauga semintele de coriandru si acopera cu un capac. Fierbe semintele de coriandru timp de cel putin 15-20 de minute. Opreste focul si scurge apa.

Daca doresti, poti adauga miere de albine. Consuma semintele de coriandru zilnic, pe stomacul gol. Rezultatele ar trebui sa apara dupa aproximativ 8 zile. scrie dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri