Un număr tot mai mare de oameni au început să își îndrepte atenția către tratamentele naturiste, deoarece acestea sunt considerate mai sigure pentru organism, fără efecte secundare. Un amestec de ingrediente simple, siropul de usturoi, este cunoscut pentru efectele sale terapeutice extraordinare asupra sănătății. Se spune că este de zece ori mai eficient decât penicilina și poate ține cancerul la distanță. Pentru a prepara acest elixir natural nu este necesară o cheltuială mare, deoarece este făcut din ingrediente ieftine.
Siropul de usturoi are multiple beneficii pentru sănătate. Acesta întărește sistemul imunitar, scade tensiunea arterială, reduce nivelul de colesterol „rău” din corp și ameliorează simptomele răcelilor și infecțiilor. De asemenea, poate reduce durerile provocate de artrită sau gută. Siropul de usturoi este preparat din oțet de mere, care conține fitonutrienți ce previn apariția cancerului și crampele la nivelul picioarelor.
Prin urmare, siropul de usturoi este benefic pentru sănătate din mai multe puncte de vedere. Poate ajuta la tratarea și prevenirea aterosclerozei, poate reduce hipertensiunea arterială, poate proteja și reîntineri ficatul, poate vindeca bolile de stomac și intestine, poate combate constipația și poate preveni bolile arteriale.
Cum să prepari siropul de usturoi pentru a-ți întări sistemul imunitar și a preveni bolile
Din ce în ce mai mulți oameni se îndreaptă spre tratamentele naturiste pentru a-și menține sănătatea, deoarece acestea au, în general, puține sau deloc efecte secundare asupra organismului. O rețetă simplă și eficientă este siropul de usturoi, care este considerat a fi de zece ori mai puternic decât penicilina și este capabil să țină cancerul la distanță.
Siropul de usturoi are proprietăți benefice pentru sănătate. Acesta poate întări sistemul imunitar, reduce tensiunea arterială și nivelul de colesterol „rău” din corp, precum și ameliora simptomele răcelii, ale infecțiilor și ale durerilor provocate de artrită sau gută. De asemenea, acesta conține și oțet de mere, care previne apariția cancerului și combate crampele de la nivelul picioarelor.
Iată cum să pregătești acest sirop natural și să îți menții sănătatea:
Ingrediente:
- 8 căței de usturoi curățați și ușor zdrobiți
- 200 ml miere
- 200 ml cidru din oțet de mere
Pune mierea și oțetul de mere peste usturoi, apoi amestecă totul la viteză maximă timp de 15 secunde. Compoziția formată se păstrează într-un borcan la frigider timp de 5 zile, dar este important să amesteci totul în fiecare zi.
După ce elixirul este gata, în fiecare dimineață, adaugă două lingurițe de sirop într-un pahar cu apă și bea imediat cum te-ai trezit, pe stomacul gol. Astfel, vei putea beneficia de proprietățile puternice ale acestui amestec natural.
Usturoiul este folosit de mii de ani în tratamentele bolilor respiratorii, deoarece are proprietăți antivirale și antibacteriene puternice, care stimulează sistemul imunitar. Componenta alicină din usturoi este considerată de zece ori mai puternică decât penicilina, iar acesta poate preveni mutațiile virușilor, ajutând astfel în lupta cu noii agenți patogeni apăruți în urma mutațiilor.
Suplimentele pe bază de usturoi joacă un rol important în reducerea tensiunii arteriale în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Într-un studiu din baza de date a Institului Național de Sănătate din SUA se arată că administrarea unei doze între 600 și 1500 mg de extract de usturoi a avut efecte similare ca în cazul utilizării unui medicament destinat reducerii tensiunii arteriale. Experimentul a avut loc pe o perioadă de 24 de săptămâni, pe un grup de persoane care sufereau de hipertensiune.
Protejează-ți ficatul cu usturoiul Consumul excesiv de alcool poate provoca leziuni hepatice, dar cercetătorii de la Institutul de Toxicologie din cadrul Școlii de Sănătate Publică a Universității Shandong din China au descoperit o soluție naturală pentru protejarea ficatului: usturoiul. Aceștia au observat că disulfura de dialil, un compus organosulfuric prezent în usturoi, are proprietăți protectoare împotriva stresului oxidativ indus de consumul de alcool. Prin urmare, adăugarea regulată de usturoi în alimentație poate ajuta la prevenirea leziunilor hepatice asociate cu consumul excesiv de alcool.