Iată cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a ține insectele departe de casa ta:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru a crea o soluție sau o pastă care să descurajeze insectele. Iată cum poți pregăti bicarbonatul pentru a trata infestațiile de insecte:

 1. Pulbere de bicarbonat de sodiu: Pur și simplu, poți utiliza bicarbonatul de sodiu sub formă de pulbere pentru a combate unele insecte. Presară bicarbonat de sodiu direct pe zonele în care observi prezența insectelor, cum ar fi găurile de furnici, covorul infestat de purici sau locurile frecventate de gândaci.
 2. Spray cu bicarbonat de sodiu: Pentru a pregăti un spray cu bicarbonat de sodiu, ai nevoie de următoarele ingrediente:
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu
  • 2 căni de apă
  • 1 linguriță de săpun lichid (opțional)

  Amestecă bicarbonatul de sodiu în apa caldă până când se dizolvă complet. Dacă dorești, poți adăuga și o linguriță de săpun lichid pentru a spori efectul spray-ului. Toarnă soluția într-un recipient de pulverizare și aplică pe zonele afectate sau în jurul ferestrelor, ușilor sau altor locuri prin care insectele pot pătrunde. Reaplică spray-ul la intervale regulate sau după ce a plouat.

 3. Pastă cu bicarbonat de sodiu: Pentru a pregăti o pastă cu bicarbonat de sodiu, ai nevoie de următoarele ingrediente:
  • 1 parte bicarbonat de sodiu
  • 1 parte apă

  Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa până când obții o pastă omogenă. Aplică pasta pe zonele afectate de insecte, cum ar fi în jurul fisurilor sau găurilor prin care acestea intră în casă. Lasă pasta să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi curăță și clătește zona cu apă.

Este important de menționat că bicarbonatul de sodiu poate avea un efect limitat asupra unor tipuri de insecte și nu este un tratament eficient pentru toate infestațiile. Dacă ai o infestare gravă de insecte, poate fi necesar să consulți un specialist în controlul dăunătorilor pentru a identifica și a trata problema în mod corespunzător.

Există o varietate de plante cu proprietăți repelente de insecte care pot fi cultivate în grădină sau în apropierea casei. Aceste plante emana compuși naturali cu mirosuri neplăcute pentru insecte, descurajându-le să se apropie. Iată câteva exemple de plante repelente de insecte:

 1. Lavandă: Lavanda emana un miros plăcut pentru oameni, dar neplăcut pentru insecte precum muștele și țânțarii.
 2. Menta: Menta are un miros puternic și revigorant, care descurajează insectele precum furnicile, gândacii și țânțarii.
 3. Rozmarin: Rozmarinul emană un miros intens și aromatic, care poate descuraja insectele zburătoare și chiar unele dăunătoare de plante.
 4. Citronela: Planta de citronela este cunoscută pentru proprietățile sale repelente de țânțari. Uleiul de citronela este adesea folosit în lumânări sau spray-uri pentru a respinge insectele.
 5. Năsturel: Năsturelul are frunze cu un miros puternic și picant, care poate îndepărta afidele și gândacii de Colorado.
 6. Tagetes (crăiță): Plantele de tagetes au flori colorate și un miros puternic, care pot descuraja insectele precum nematozii și afidele.
 7. Busuioc: Busuiocul emite un miros intens și aromat, care poate respinge muștele, țânțarii și alte insecte zburătoare.
 8. Cimbru: Cimbrul are un miros piperat și puternic, care poate descuraja insectele precum furnicile și gândacii de bucătărie.
 9. Petunii: Petuniile au flori colorate și un miros intens, care poate descuraja insectele precum țânțarii și gândacii de frunze.
 10. Verbena de citrice: Verbena de citrice are un miros plăcut și vibrant, care poate respinge țânțarii și alte insecte zburătoare.

Plantele repelente de insecte pot fi cultivate în grădină, în ghivece sau chiar în apropierea ferestrelor și ușilor pentru a descuraja insectele să intre în casă. Totuși, este important să reții că eficacitatea plantelor repelente poate varia în funcție de specii și de mediul în care sunt cultivate.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri