Blatul ANA perfect pentru torturi și prăjituri de casă, cel mai delicios și reușit

Te încurajez să încerci o rețetă excepțională pentru un blat pufos de tort – este ideală atunci când dorești să pregătești rapid o prăjitură delicioasă. Se pregătește ușor și rezultatul va fi un blat extrem de pufos și gustos.

Ingrediente:

 • 4 ouă
 • 1 pahar de zahăr
 • 1 pahar de făină
 • 1 plic de zahăr vanilat
 • 1/2 linguriță de praf de copt

Mod de preparare:

 1. Separă ouăle în albușuri și gălbenușuri – asigură-te că ouăle sunt reci, direct din frigider. Mixează albușurile până obții o spumă consistentă, adăugând un praf de sare pentru o mixare mai bună.
 2. Mixează gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până obții o compoziție cremoasă și mai deschisă la culoare. Adaugă jumătate din albușuri în compoziție și amestecă bine.
 3. Adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt, treptat, în compoziția rezultată.
 4. Cu atenție, adaugă restul de albușuri și amestecă ușor. Tapetează tava cu hârtie de copt, toarnă aluatul și coace timp de 30-40 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius. Lasă blatul să se răcească și taie-l în 2 sau 3 părți.
 5. Blatul poate fi însiropat înainte de a fi folosit pentru prăjituri sau torturi – depinde de tipul de cremă pe care o vei utiliza mai departe.
 6. Dacă dorești să faci 2 blaturi sau să folosești o tavă mai mare (de obicei, o tavă rotundă de 24 sau 26 cm cu perete detasabil), va trebui să ajustezi cantitatea de ingrediente. De asemenea, poți adăuga cacao pentru a obține un blat mai închis la culoare. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri