Bucățele savuroase, prăjite fără ulei în tigaie – nu mă pot opri să le mănânc!

Astăzi vă prezentăm, dragi iubitori ai bucatelor delicioase, o rețetă excelentă pentru pliculețe savuroase, coapte la tigaie fără ulei. Datorită aluatului subțire și a formei speciale a gustării, chiar și aluatul de post devine delicios, mai ales când este umplut cu cașcaval! Această delicioasă și apetisantă rețetă va deveni cu siguranță o alegere dorită în bucătăria voastră.

Ingrediente:

 • 300 g de făină cernută
 • 5 g de sare
 • 160 g de apă
 • 20 g de ulei vegetal
 • 100 g de cașcaval
 • 10 g de unt

Mod de preparare:

 1. Lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei. Radeți cașcavalul folosind răzătoarea mare.
 2. Într-un bol, amestecați făina cernută cu sarea și uleiul vegetal, frecând ingredientele între palme.
 3. Adăugați treptat apa în bol și frământați aluatul.
 4. Puneți aluatul într-o pungă alimentară și lăsați-l să stea timp de 30 de minute.
 5. Presărați o suprafață de lucru cu făină sau utilizați un covoraș de silicon pentru aluat.
 6. Frământați ușor aluatul și împărțiți-l în 8 bucăți egale. Formați bile din fiecare bucată.
 7. Puneți bilele de aluat în punga alimentară și lăsați-le să se odihnească timp de 10-15 minute.
 8. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o foaie foarte subțire, aproape transparentă.
 9. Ungeți fiecare foaie cu untul topit, folosind o pensulă de silicon. Pliați marginile aluatului de-a lungul, apoi așezați 2 linguri de cașcaval ras în centrul fiecărui aluat.
 10. Pliați capetele aluatului pentru a forma pliculețul. Apăsați bine marginile pentru a sigila pliculețul, apoi aplatizați-l ușor.
 11. Încingeți o tigaie. Coaceți pliculețele la foc mediu, întorcându-le la fiecare 20-30 de secunde până când sunt gata.

Să aveți poftă bună! SCRIE: dezicuzi.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri