Budincă și biscuiți: Delicat și pufos

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Lăsând la o parte gustul delicios și aspectul atrăgător al unui tort de ciocolată, rețetele care implică ingrediente simple și ușor de găsit sunt mereu la mare căutare. Astăzi vă propunem un tort de ciocolată cu biscuiți, o rețetă clasică și răsfățătoare, perfectă pentru momentele în care aveți nevoie de o porție dulce de satisfacție.

Acest tort se prepară în doar câteva etape simple și nu necesită abilități de cofetar profesionist. Urmați instrucțiunile de mai jos și savurați un desert delicios în doar câteva ore.

Ingrediente necesare pentru tortul de ciocolată cu biscuiți:

 • 750 ml lapte
 • 125 g zahăr
 • 25 g pudră de cacao
 • 7 g jeleu
 • 125 g ciocolată amară
 • Biscuiți

Mod de preparare:

 1. Într-un castron, amestecați laptele cu zahărul și cu agar-agarul. Asigurați-vă că ingredientele se omogenizează bine.
 2. Cerneti pudra de cacao și apoi amestecați-o bine cu compoziția de lapte și zahăr.
 3. Turnați amestecul obținut într-o cratiță și puneți-o pe foc mediu. Continuați amestecarea constantă pentru a evita formarea cocoloașelor.
 4. Adăugați ciocolata amară în compoziție și continuați gătirea până când ciocolata se topește complet și amestecul devine mai gros.
 5. Luați o tavă de copt pentru tort și turnați o polonică din amestecul de ciocolată pe fundul acesteia.
 6. Așezați un strat de biscuiți peste amestecul de ciocolată, asigurându-vă că aceștia sunt distribuiți uniform.
 7. Repetați procesul de turnare a amestecului de ciocolată și așezarea biscuiților până când toate ingredientele sunt folosite.
 8. Dacă mai aveți amestec de ciocolată, turnați-l peste ultimul strat de biscuiți.
 9. Puneți tava cu tortul în frigider și lăsați-l să se răcească și să se întărească timp de cel puțin 3 ore.

Este important de menționat că acest tort de ciocolată cu biscuiți poate fi personalizat după preferințe. Puteți adăuga fructe proaspete, nuci sau sosuri de ciocolată pentru a-i oferi o notă suplimentară de savoare. De asemenea, puteți utiliza diferite tipuri de biscuiți pentru a crea un contrast interesant de texturi și arome.

Indiferent de ocazie, acest tort de ciocolată cu biscuiți va fi întotdeauna o alegere potrivită. Așa că nu ezitați să încercați această rețetă simplă și delicioasă, care va încânta papilele gustative ale întregii familii. Savurați fiecare moment și bucurați-vă de aroma și textura irezistibile ale acestui desert clasic.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri