Gogonelele sunt tomate verzi insuficient maturate și sunt folosite în special pentru murături. Aici sunt câteva secrete importante pe care trebuie să le știi atunci când pui gogonele la murat.
Gogonelele pot fi servite ca garnitură alături de orice preparat din carne, datorită gustului lor acrisor și ușor picant, care ajută la digestie.
În primul rând, trebuie să alegi cu atenție gogonelele înainte să le pui la murat. Acestea trebuie să fie ferme, nu moi, deoarece cele moi sunt deja stricate. De asemenea, evită să folosești gogonelele care au coaja cutanată sau care sunt lovite. Dacă o singură gogonea este afectată, celelalte din borcan ar putea să se deterioreze, indiferent câți conservanți ai adăuga.
Ingrediente:
- 3-4 kg gogonele (în funcție de câte vrei să pui la murat)
- Frunze de vișin
- Cimbru
- Foi de dafin
- Usturoi
- Frunze de țelină
- Mărar
- Hrean
Mod de preparare:
- Spală legumele verzi și pune-le într-un vas cu oțet pentru a le dezinfecta complet.
- Fierbe apă cu sare într-o oală separată (aproximativ 3-4 lingurițe de sare la 500 ml de apă, în funcție de cantitatea de apă pe care o folosești). Pune apoi gogonelele în saramură pentru aproximativ o oră. După ce le-ai scos din saramură, adaugă un litru de apă plată în oala cu saramură în care au stat gogonelele și fierbe apa câteva minute. Apa rezultată va fi utilizată pentru umplerea borcanelor cu gogonele.
- Așază în fundul fiecărui borcan 3-4 frunze de vișin sau de țelină. Adaugă printre gogonele boabe de piper, foi de dafin, foi de muștar și usturoi pisat. Poți adăuga, dacă îți place, și morcovi, varză sau sfeclă roșie.
- Ultimul pas este să pui capacul pe borcane și să le depozitezi într-o cameră rece sau în frigider. Important este să le ții la rece. scrie dezicuzi.ro
Poftă bună la murături!