Bunica mea a lăsat moștenire o rețetă cu adevărat specială – Cremă fiartă cu smântână și nuci, o delicatesă pe care nu o găsești la orice colț de stradă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Cu mare drag, iată rețeta detaliată pentru cremă fiartă cu smântână și nuci, care îți va încânta cu siguranță gustul!

Ingrediente:

 • 1 kg smântână
 • 150 g zahăr
 • 250 g miez de nucă
 • 80 g amidon
 • 2 plicuri budincă de vanilie
 • 1 lingură coajă de lămâie
 • esență de rom

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, punem amidonul și adăugăm budinca de vanilie, 2 linguri de zahăr și 2-3 linguri de apă. Amestecăm foarte bine până când obținem o pastă omogenă.
 2. Într-un vas, punem smântâna la fiert și adăugăm miezul de nucă mărunțit, coaja de lămâie și zahărul rămas. Amestecăm bine și lăsăm compoziția să fiarbă timp de 5-10 minute.
 3. După ce smântâna a fiert, adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm cu un tel pentru a evita formarea cocoloașelor. Mixăm bine până când obținem o cremă fină și omogenă.
 4. Luăm vasul de pe foc și adăugăm esența de rom. Amestecăm bine până când esența se încorporează în cremă.
 5. Turnăm crema în boluri sau pahare individuale și le lăsăm la frigider timp de cel puțin 2 ore sau până când se răcesc complet.
 6. Pentru a servi, putem presăra deasupra cremii cu nuci mărunțite sau cu bucăți de nucă.

Poftă bună și sper că vei savura această rețetă de cremă fiartă cu smântână și nuci la fel de mult ca și bunica ta!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri