Rețetă pentru calmarea durerilor de COLOANĂ și „dizolvarea” CIOCURILOR osoase

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Sânzienele se numără printre cele mai vechi plante medicinale din lume. Sunt folosite în scop curativ încă din antichitate. Sunt bogate în antioxidanți (flavonoide), cumarine, taninuri și mulți alți compuși cu proprietăți terapeutice.

Aceste plante ajută la subțierea sângelui și decongestionarea vaselor de sânge unde există o stagnare a circulației, fiind utile în venele varicoase, flebită și tromboflebită.

Sunt folosite în dureri hepatice, obstrucție biliară, icter, pietre la bilă, constipație, diaree și indigestie.

Au de asemenea efecte bune în crampele menstruale, insomnie, panică, agitație, nevralgii, paralizie și migrene.

Alifie de sânziene – rețetă. Dacă aveți posibilitatea să culegeți sânziene proaspete direct din natură, din locuri nepoluate, vă puteți prepara singuri această alifie de sânziene.

Este o rețetă cu un grad de dificultate redus, care poate fi utilă în durerile coloanei vertebrale. Planta se găsește și la magazinele naturiste.

Ingrediente – 20 g de plantă uscată (frunze, flori, tulpini), 30 ml de spirt medicinal, 200 ml de ulei de măsline, 80 g de ceară de albine

Preparare – Plantele uscate se mărunțesc bine, apoi se pun într-un borcan de sticlă încăpător. Se toarnă peste ele spirtul și se lasă la macerat circa 12 ore, acoperit.

Se adaugă apoi uleiul și se amestecă bine. Se pregătește un sistem de fierbere pe baie de aburi (bain-marie) și se fierbe 2 ceasuri.

Se ia vasul de pe foc și se acoperă cu un prosop gros. Se lasă să stea așa până se răcește complet, circa 48 de ore, agitând borcanul o dată la fiecare 4-5 ore.

După cele 48 de ore, se strecoară preparatul printr-un tifon gros, și se pune din nou într-un borcan de sticlă.

Se adaugă ceara de albine și se pune pe bain-marie, pentru ca aceasta să se topească de tot. Se amestecă des, până rezultă o compoziție omogenă.

Se ia de pe foc și se lasă să se răcească de tot, amestecând adesea pentru a obține o cremă cât mai uniformă.

Cu alifia de sânziene obținută se masează zonele dureroase și mai ales locurile afectate de ciocuri.

Se aplică doar seara, înainte de culcare. Tratamentul se face maxim 14 zile, și se poate repeta după o pauză de 2 luni. Sânzienele (alifia) se păstrează într-un loc rece din casă. SURSA:valentinavnb.ro

Poate rezista până la 1 an.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri