Când începe postul Adormirii Maicii Domnului 2023. Ce e păcat să faci în această perioadă

În fiecare an, pe data de 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului. Însă, înainte de praznicul denumit popular și Sfânta Maria Mare, credincioșii țin și o perioadă de post. Iată de când începe, dar și ce e păcat să faci în acest interval!

Postul Sfintei Maria îi pregătește pe credincioși pentru două dintre cele mai mari praznice ale lunii august: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

În această perioadă, credincioșii nu au voie să păcătuiască cu vorba și cu fapta și nici să se lase pradă tentațiilor sau să fie prea lăudăroși. În schimb, oamenii trebuie să se apropie de Dumnezeu prin rugăciune, preotul îndemnând să fim mai buni și mai înțelegători cu cei din jurul nostru.

Pe parcursul celor două săptămâni, credincioșii rostesc de regulă Acatistul şi Paraclisul Maicii Domnului, despre care se spune că are o putere vindecătoare.

Postul Sfintei Maria 2023 are și câteva zile cu dezlegare la pește. Biserica Ortodoxă Română spune că în zilele de marți și joi credincioșii trebuie să consume legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta și duminica aceștia au dezlegare la untdelemn și la vin, potrivit sursei citate mai sus.

În Postul Adormirii Maicii Domnului, oamenii nu trebuie să se certe între ei și nici să poarte dușmănie. Tot biserica mai spune că, în acest interval, nu este bine să dăm de pomană ouă, carne sau lactate.

Îți redăm în rândurile de mai jos rugăciunea puternică pe care să o rostești în Postul Adormirii Maicii Domnului 2023:

„După Sfânta Adormire a Ta şi după minunata primire cerească care Ţi S-a făcut, ai primit un loc în Sfânta Împărăţie, un Sobor minunat al Tău, un loc pe Pământ unde se Preaslăveşte Numele Tău, precum şi darul de a-i vindeca pe cei care cu dragoste la Tine se roagă neîncetat:

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos! Binecuvântarea Domnului Savaot a fost mare peste Tine, Maică Preacurată, dându-Ţi-se daruri multe şi foarte mari. Puterea, Iubirea şi Mila Ta s-au văzut de-a lungul veacurilor, iar noi Te rugăm Măicuţă aşa:

Vindecă-ne Maică, Împărăteasă a Cerului şi a Pământului! Vindecă-ne Maică Ocrotitoare şi Apărătoare a creştinilor! Vindecă-ne Maică Preamilostivă şi Grabnic Ajutătoare! Vindecă-ne Maică a Ajutorului Dumnezeiesc, nădejdea noastră!

Vindecă-ne Maică Preacurată şi de Dumnezeu Binecuvântată! Vindecă-ne Maică Născătoare de Dumnezeu, Fecioară Preacurată! Vindecă-ne Maică Preasfântă, Multiubitoare şi în credinţă întăritoare! Vindecă-ne Maică Prealuminată, Preaputernică şi de rău Izbăvitoare!

Vindecă-ne pe noi Preacurată Fecioară şi Maica Domnului nostru Iisus Hristos! Toţi cei care Te iubesc şi cu evlavie Ţi se roagă fierbinte spre a fi vindecaţi, primesc al Tău ajutor, Preacurată şi mulţumindu-Ţi pentru ajutor Îi cântă Lui Dumnezeu: Aliluia! Aliluia! Aliluia!”.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri