Prepararea pastelor carbonara este un proces simplu și delicios, respectând rețeta autentică a italienilor. Iată cum poți să pregătești această mâncare delicioasă:

Pentru a pregăti paste carbonara, urmează această rețetă delicioasă, perfectă pentru o cină cu cei dragi sau pentru a diversifica meniul familiei.

Ingrediente:

 • 400 de grame de spaghete
 • 200 de grame de bacon sau pancetta
 • 4 gălbenușuri de ou
 • 75 de grame de brânză pecorino (sau poți folosi parmezan)
 • Usturoi (opțional)
 • Sare
 • Piper

Mod de preparare:

 1. Într-o cratiță încăpătoare, adaugă apă fierbinte și o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adaugă pastele și lasă-le să fiarbă timp de 4-5 minute sau până devin al dente.
 2. Între timp, taie baconul sau pancetta în cubulețe. Poți adăuga și câțiva căței de usturoi mărunțiți, dacă dorești un gust mai intens.
 3. Bate gălbenușurile într-un castron și adaugă 40 de grame de brânză pecorino rasă. Dacă nu ai pecorino, poți folosi parmezan.
 4. Frige baconul într-o tigaie fără a adăuga ulei, deoarece baconul conține suficientă grăsime. Când baconul este fraged și aurit, scoate-l din tigaie și pune-l deoparte.
 5. Când pastele sunt fierte, scoate-le din apă și clătește-le rapid cu apă rece pentru a opri procesul de gătire. Adaugă pastele în tigaia cu bacon și amestecă-le timp de aproximativ un minut.
 6. Adaugă o cană de apă de la fiertul pastelor peste bacon și pastele și amestecă-le bine.
 7. Lasă pastele să se răcească timp de aproximativ un minut, apoi adaugă amestecul de gălbenușuri și brânză. Amestecă energic pentru a omogeniza sosul și pentru a evita coagularea gălbenușurilor.
 8. Pune tigaia cu pastele pe foc timp de 30-60 de secunde, amestecând constant, pentru a se încălzi bine și a se combina aromele.
 9. Servește paste carbonara cu brânză pecorino sau parmezan ras deasupra și presară puțin piper măcinat pentru a intensifica gustul.

Acum poți savura această delicioasă rețetă de paste carbonara, autentică și plină de arome italienești!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri