Carnea de porc în suc propriu – o conservă perfectă pentru păstrare îndelungată. Este un produs esențial ce trebuie să se regăsească în fiecare gospodărie!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Carnea de porc conservată în suc propriu este o opțiune excelentă pentru păstrarea cărnii. Această metodă poate fi folosită atunci când aveți o cantitate mare de carne de calitate și spațiul din congelator este limitat. Prepararea se face pe aragaz, într-o cratiță obișnuită, fără a utiliza autoclava. Carnea conservată în suc propriu poate fi utilizată într-o varietate de feluri principale și secundare. Este o delicatesă!

INGREDIENTE:

 • 1 kg de carne de porc (de exemplu, spată de porc)
 • 1 lingură rasă de sare (non-iodată)

Opțional, puteți adăuga boabe de piper negru măcinat sau alte condimente în conservele de carne.

Un borcan de 500 ml poate conține 500 g de carne.

MOD DE PREPARARE:

 1. Spălați și uscați carnea. Încercați să alegeți carne cu un strat subțire de grăsime, deoarece aceasta se va topi în timpul gătitului, iar apoi se va închega și va forma un dop deasupra cărnii conservate.
 2. Tăiați carnea în bucăți cu o greutate de 50-60 g și puneți-o într-un bol.
 3. Adăugați sarea și amestecați bine.
 4. Lăsați carnea să se săreze timp de 15-20 de minute.
 5. Între timp, pregătiți borcanele și capacele: spălați-le cu bicarbonat de sodiu, apoi uscați borcanele cu un prosop curat. Capacele pot fi clocotite în apă câteva minute, pentru a elimina reziduurile industriale (opțional).
 6. Amestecați din nou bucățelele de carne și așezați-le compact în borcanele pregătite. Nu umpleți borcanele până la capac, ci lăsați aproximativ 1 cm de spațiu liber sub capac. În timpul fierberii, carnea se va extinde și poate ridica capacul.
 7. Așezați borcanele într-o cratiță potrivită, acoperiți-le cu capace și tapetați fundul cratiței cu o cârpă curată.
 8. Turnați apă rece în cratiță, astfel încât să acopere aproximativ 3/4 din înălțimea borcanelor. Puneți o greutate (de exemplu, o farfurie grea) deasupra borcanelor pentru a le menține sub apă.
 9. Acoperiți cratița cu un capac și aduceți apa la punctul de fierbere. Reduceți apoi focul la minim și fierbeți conservele timp de 5 ore, sub capac. Verificați nivelul apei din cratiță o dată la 60 de minute și adăugați apă fierbinte, dacă este necesar.
 1. Ridicați cu atenție conservele, una câte una, din apa fierbinte și închideți-le ermetic.
 2. Acoperiți conservele cu o pătură călduroasă și lăsați-le să se răcească timp de 12 ore.
 3. Așezați conservele la locul de depozitare. Carnea conservată în suc propriu se păstrează excelent chiar și la temperatura camerei, având o durată de viață de 3-4 ani. scrie retete-usoare.eu

Utilizând această rețetă, puteți conserva orice tip de carne.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri